01/07/2024

La URV acull l’onzè Congrés Internacional de l’Associació d’Humanitats Hispàniques

L’edició d’enguany ha abordat la diversitat i pluralitat en el món hispànic i ha reunit a més de 140 especialistes de nou països

Visita guiada a la Tarragona Medieval amb Marta Serrano Coll, del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV.

El Congrés Internacional de l’Associació d’Humanitats Hispàniques ha arribat per primer cop a la URV en la seva onzena edició. Del 25 al 28 de juny, professors, investigadors, escriptors, estudiants i postgraduats han estat presents en aquesta trobada que se centra en els estudis, la investigació i la difusió de les humanitats hispàniques. En total, més de 140 participants de l’Estat espanyol, Estats Units, França, Itàlia, República Txeca, Taiwan, Xile, Colòmbia i el Canadà, entre els quals uns 40 provinents de la URV, han participat en les activitats organitzades per l’Associació d’Humanitats Hispàniques, en col·laboració amb la Facultat de Lletres, el Departament de Filologies Romàniques de la URV i el grup de recerca en Lexicografia i Ensenyament de Llengües Estrangeres LEXELE.

La diversitat de les humanitats hispàniques

Enguany, el congrés ha girat al voltant de la temàtica “Diversidad y pluralidad en el mundo hispánico, centrant-se especialment en les investigacions en estudis culturals, la literatura i l’ensenyament de l’espanyol com a llengua estrangera. Durant els quatre dies, han tingut lloc activitats acadèmiques i culturals com conferències, taules rodones, projeccions d’audiovisuals i presentacions. A més, els assistents han pogut conèixer de primera mà la ciutat de Tarragona a través de tres visites guiades dirigides per professors i investigadors de la Universitat: una centrada en la Tarragona modernista, dirigida per Maria Teresa Velasco, l’altra en la Tarraco Romana, a càrrec de Joaquín Ruiz, i l’última en la Tarragona medieval, guiada per Marta Serrano.

El World University Rankings 2024 situa la URV en la posició 251-300 pel que fa a l’àmbit Arts & Humanities i la celebració de congressos d’aquesta índole impulsen la internacionalització de la Universitat. Faciliten així la interacció dels professors amb experts d’arreu del món i són un altaveu per presentar i difondre les seves investigacions a una audiència global. Antoni Nomdedeu, degà de la Facultat de Lletres i coordinador del congrés per part de la URV, destaca que “conjuntament, contribueix a visibilitzar la recerca que es fa des de la URV i la fa conèixer en molts països i persones”. De manera paral·lela, brinda als estudiants l’oportunitat d’escoltar i conèixer professionals del sector d’arreu del món.

Connexió Universitat-territori

Amb tot plegat, el vincle de la Universitat amb el territori ha afavorit la realització de forma satisfactòria de totes aquestes activitats. “El campus Catalunya està molt ben situat, i ha permès que els assistents connectin la URV i Tarragona no només des d’un punt de vista lúdic, sinó també educatiu”, explica Antoni Nomdedeu. A més, afegeix que aquest fet “ha suposat que la majoria de participants, que no havien estat abans a Tarragona, s’hagin endut una imatge positiva de la ciutat i de la Universitat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*