01/06/2016

La URV, amfitriona de l’acte “Ens hi juguem el futur”

L'Aula Magna del campus Catalunya ha acollit aquest acte organitzat conjuntament per vuit entitats, entre elles la URV, de defensa del futur de les empreses i dels treballadors i treballadores de Tarragona. En el debat ha quedat patent que la xarxa industrial perd competitivitat per la inexistència del corredor mediterrani i les deficients infraestructures actuals de transport, i l'alt cost de l'electricitat

L'Aula Magna del campus Catalunya es va omplir.

L’acte, inspirat pel Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, l’han organitzat la Cambra de Tarragona, el clúster ChemMed, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), la Federació Empresarial d’Auto Transports de Tarragona (FEAT), Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), Comissions Obreres, Unió General de Treballadors i la URV.

El propòsit dels convocants, conèixer i constatar les greus deficiències existents en el panorama industrial de Tarragona i defensar el futur de les empreses i dels llocs de treball del treballadors i treballadores, ha omplert l’Aula Magna del campus Catalunya. Com a representant de la institució amfitriona el rector Josep Anton Ferré ha pronunciat unes paraules de benvinguda, afirmant que “estem aquí per parlar de coses importants”, de la necessitat de tenir un país modern, i ha agraït l’oportunitat d’adherir-se al manifest convocant. En el tex, es remarca que la xarxa industrial perd competitivitat per la inexistència del corredor mediterrani i les deficients infraestructures de transport actual, i  l’alt cost de l’electricitat.

El rector Josep Anton Ferré, durant la seva intervenció.
El rector Josep Anton Ferré, durant la seva intervenció.

Una taula rodona de caràcter tècnic, moderada pel periodista Oliver Márquez, ha informat de la situació actual. Ignasi Sayol, president de la Fundació ICIL, referent en el sector de la logística, ha exposat la importància d’aquest sector dins l’economia, sector que ha crescut fins i tot durant la crisi econòmica. Una bona logística per a la cadena de subministrament de productes és fonamental per a la competitivitat de les empreses, ha recordat. Josep M. Rovira, secretari general del lobby FERRMED, defensor del corredor mediterrani, ha manifestat el seu pesimisme al respecte i ha fet patents les deficiències ferroviàries del territori, en el context de la importància ínfima del transport per via fèrria a Catalunya i a l’Estat. Josep M. Vila, enginyer industrial especialista en energia, s’ha referit a la variabilitat dels preus de mercat de l’energia elèctrica a tot Europa i de l’alt cost d’aquesta energia a Catalunya i l’Estat, causada per motius polítics; que és un entrebanc per a la competitivitat empresarial i ha exposat possibles solucions.

En sintonia amb la finalitat de l’acte, els participants a la taula rodona han manifestat que aquest debat de futur s’ha de traslladar a la societat, perquè la ciutadania es faci conscient d’aquesta problemàtica.

Acte de compromís i confiança

La lectura d’una declaració final a càrrec d’Òscar Hijosa, de la Jove Cambra Internacional, ha clos l’acte. Al text s’hi remarca la importància dels factors analitzats per al sector químic, tant important a Tarragona; un dels sectors que creixerà més en les properes dècades a tot el món. I s’hi propugna la unitat cívica, a partir d’aquest acte, que és de compromís i confiança: “…Tots som necessaris, tothom és imprescindible per donar força a aquesta unitat cívica que ha de fer possible que en els propers anys aquests problemes siguin cosa del passat, i afrontem els reptes amb les eines necessàries per ser competitius i per crear nous llocs de treball estables i de qualitat…”.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*