06/04/2021

La URV col·laborarà en l’elaboració del pla director urbanístic metropolità del Camp de Tarragona

Es tracta d’un instrument per organitzar en comú les infraestructures, els assentaments i els espais verds de sis municipis de la regió per a una millor integració socioeconòmica del territori

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha acordat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya participar en l’elaboració del pla director urbanístic (PDU) metropolità del Camp de Tarragona mitjançant la transferència de coneixements en les matèries relacionades amb la seva formulació. Així ho indica el conveni de col·laboració signat el 30 de març pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, i la rectora de la URV, María José Figueras.

El PDU metropolità inclourà els municipis de Constantí, La Canonja, Reus, Salou, Tarragona i Vila-seca, que junts formen la segona àrea metropolitana més important de Catalunya. Serà un instrument per ordenar de forma eficient i compartida les dinàmiques urbanes residencials i productives de la conurbació, així com les infraestructures de comunicacions de la zona. El pla director també procurarà potenciar els espais verds de l’entorn.

La URV donarà suport acadèmic, científic i tècnic al Departament de Territori i Sostenibilitat durant quatre anys, prorrogables fins que finalitzi la redacció del pla. La Universitat és una institució amb coneixements consolidats del Camp de Tarragona i amb línies de recerca vinculades amb el PDU com són la mobilitat, les infraestructures, l’urbanisme, el medi ambient o l’habitatge, entre molts d’altres.

La voluntat de comptar amb un pla director per l’àrea central del Camp de Tarragona respon, segons el Govern, “al reconeixement de la realitat d’un sistema funcional de caràcter supramunicipal, amb un alt grau d’integració socioeconòmica entre municipis, i que cal articular amb visió metropolitana”.

El PDU haurà de vetllar per la preservació dels espais oberts i prioritzar la reforma i la rehabilitació per sobre de les noves extensions urbanes, mantenint la coherència amb el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona i amb el desenvolupament sostenible definit pel Programa de Planejament Territorial  de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*