29/08/2016

La URV, entre les 500 millors universitats del món

És la primera vegada que la Universitat Rovira i Virgili apareix classificada en el rànquing de les 500 millors universitats del món de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), un rànquing de referència internacional que elabora la Universitat Jiao Tong de Xangai

La Universitat Rovira i Virgili ha entrat a formar part per primera vegada en el rànquing de les 500 millors universitats del món, elaborat per la Universitat Jiao Tong de Xangai, que mesura la reputació i la producció investigadora de les institucions d’educació superior. La Universitat s’ha situat entre les posicions 401 i 500, a la mateixa franja on es troben la Universitat del País Basc i la Universitat de València. Un total de dotze universitats espanyoles –cinc de les quals catalanes- figuren en aquest rànquing reconegut internacionalment, encapçalades per la Universitat de Barcelona.

Harvard lidera el rànquing per 14è any consecutiu i la segueixen Stanford, Berkeley, Cambridge i el MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts).  Per elaborar aquest llistat s’analitza principalment la producció investigadora, amb dades com ara les publicacions en les revistes científiques internacionals, el nombre de graduats i acadèmics guardonats amb un Nobel o una medalla Fields (un reconeixement internacional per a descobriments excel·lents en matemàtiques), els articles produïts en relació a la plantilla del centre, a més de les citacions que fan dels articles científics els investigadors d’altres institucions.

Fins al moment la URV havia aparegut en el rànquing de Xangai, però no en el general com ara, sinó en el rànquing de disciplines on s’ha situat entre les 150  millors del món en ciències de la computació i entre les 200 primeres en química. Aquest any s’han fet públics els rànquings relacionats amb els camps de l’enginyeria. La Universitat apareix en classificada en dos dels set que han analitzat: en ciències ambientals i enginyeria, en el rang 201-300 de la classificació, i en ciències dels materials i enginyeria, entre les posicions 401-600.

Més informació i rànquing complet aquí.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Josep Bonet Avalos |

    Felicitats per a tots i totes i el meu suport per als qui esteu batallant per fer-ho possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*