27/05/2021

La URV, entre les primeres universitats de l’Estat segons el rànquing CYD

La Universitat obté la màxima qualificació en rendiment global en 22 dels 41 indicadors avaluats per la Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD) i és la novena amb més indicadors en aquest grup de major rendiment. Destaca principalment en transferència de coneixement

Aula del campus Catalunya amb una càmera al sostre que enfoca la pissarra.

La Universitat Rovira i Virgili ha situat 22 dels 41 indicadors que s’analitzen en aquest rànquing en el grup de major rendiment i 12 en el de rendiment intermedi, segons ha fet públic la Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD). El rànquing analitza les universitats en cinc àmbits: ensenyament i aprenentatge; recerca; transferència de coneixement; orientació internacional, i contribució al desenvolupament regional.

En la posició global es troba entre els deu primers llocs de les 77 universitats del sistema universitari espanyol que s’han analitzat, empatada amb la Carlos III de Madrid. Les millors posicions les aconsegueix en transferència de coneixement i es troba al tercer lloc, just després de l’Autònoma de Barcelona i de la Politècnica de Catalunya, amb set dels vuit indicadors analitzats situats a la franja de major rendiment.

Pel que fa a les universitats que tenen un nombre més elevat d’indicadors al grup de major rendiment, la URV es trobaria en la novena posició estatal i en la cinquena catalana. En aquesta edició, les 15 universitats de l’Estat espanyol que destaquen per tenir un nombre més elevat d’indicadors al grup de major rendiment relatiu són: Autònoma de Barcelona, ​​Barcelona, ​​Navarra, Pompeu Fabra, Autònoma de Madrid, Ramon Llull, Carlos III de Madrid, Universitat Rovira i Virgili, Pontifícia Comillas, Deusto, Mondragon Unibertsitatea, Girona, Politècnica de Catalunya, València-Estudi General i Politècnica de Catalunya.

Aquesta és la vuitena edició del rànquing CYD que mitjançant un sistema d’indicadors mesura la qualitat dels sistema universitari espanyol i permet comparar el rendiment de les universitats en els diferents àmbits. En total inclou 77 universitats espanyoles públiques i privades de totes les comunitats autònomes i s’analitzen 27 àmbits de coneixement i 2.998 titulacions. En els sis àmbits de salut actualitzats aquest any, la Universitat URV destaca en el de Treball Social. La classificació la coordina el catedràtic d’Economia Aplicada Martí Parellada i es basa en els objectius i la metodologia de l’U-ultirank que elabora la Comissió Europea.

Tots els resultats del rànquing.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*