20/06/2018

La URV és la quarta universitat més valorada de l’Estat espanyol segons l’U-Ranking

El rànquing també valora els graus més ben posicionats i la Universitat en té deu en primera posició

La Universitat Rovira i Virgili es troba en quarta posició per la seva mitjana  en els indicadors de rendiment en docència, investigació i desenvolupament tecnològic segons els resultats que s’han presentat aquest dijous,  referents a l’edició 2018 de l’U-Ranking.  La Universitat té ara per davant la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Carlos III,  la Politècnica de Catalunya i la Politècnica de València mentre que comparteix el quart lloc  amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Cantàbria.

En aquesta sisena edició del rànquing s’avaluen 61 universitats -48 de públiques i 13 de privades- segons rendiment docent, rendiment investigador i en innovació i desenvolupament tecnològic per separat. La millor posició per la Universitat és en recerca, on es troba en tercer lloc. En docència ocupa el quart lloc, el mateix que en innovació.

Per avaluar l’activitat docent, investigadora i d’innovació i desenvolupament tecnològic de les universitats es tenen en consideració quatre àmbits en cadascuna de les tres grans dimensions: accés a recursos, producció obtinguda, qualitat  i internacionalització de les activitats.  Cadascun dels quatre àmbits s’analitza a partir d’una sèrie d’indicadors.

Els graus més ben posicionats

Les puntuacions obtingudes en cadascuna de les titulacions a partir dels 256 indicadors que s’han utilitzat pel càlcul del rànquing han permès identificar les universitats millor valorades en els diferents graus que s’ofereixen. En la branca d’Arts i Humanitats, la Universitat  és la primera en els graus d’Anglès, Història, Història de l’Art, Llengua i Literatura Hispàniques, Llengua i Literatura Catalanes i Antropologia i Evolució Humana; en la branca de Ciències la URV és la millor posicionada en el grau de Química, Bioquímica i Biologia Molecular i Enologia. Els graus de Geografia i Ordenació del Territori i el de Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries també es troben en primer lloc.

La pàgina web del rànquing permet comparar més de 2.362 graus universitaris oficials de més de mil escoles i facultats que corresponen a 61 universitats públiques i privades i veure quins estan més ben posicionats.

Aquests són alguns dels principals resultats de la sisena edició d’U-Ranking, que desenvolupa conjuntament  la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques  (IVIE). El projecte va començar a desenvolupar-se el 2012 i ha comptat amb el suport d’experts en avaluació de l’activitat universitària i la seva qualitat, que pertanyen a 14  universitats  espanyoles.

El rànquing l’encapçalen quatre  universitats públiques i posa de manifest que, de nou, Catalunya repeteix com el millor sistema universitari espanyol.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*