10/05/2016

La URV i la Fundació MAPFRE s’uneixen per promoure la integració de persones amb discapacitat

Mitjançant un conveni, la Universitat participa al programa Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces, que promou la Fundación MAPFRE per impulsar la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn de salut mental. La signatura de l'acord ha tingut lloc el divendres 6 de maig al Rectorat

El rector de la URV Josep Anton Ferré (esquerra) i el director territorial de MAPFRE Catalunya Joaquim Teixidó, en el moment de signar e conveni.

MAPFRE promou aquest programa des de 2010 en favor d’aquest col·lectiu en risc d’exclusió social. En el marc del conveni, la universitat identificarà el lloc idoni perquè una persona amb discapacitat psíquica realitzi un període de pràctiques pre-laborals que li permeti adquirir experiència en un entorn de treball real. S’espera que aquesta iniciativa sigui una experiència enriquidora, no només per a aquesta persona, sinó també per als treballadors i estudiants.

Des de la seva engegada a Catalunya, el programa “Junts Ho podem Fer-Juntos Somos Capaces” ha aconseguit que les federacions vinculades a la discapacitat intel·lectual i trastorn de salut mental en aquesta Comunitat hagin signat un conveni de col·laboració per desenvolupar accions de treball amb suport en l’empresa.

D'esquerra a dreta Núria Santos, directora del programa Junts ho podem fer; el rector de la URV Josep Anton Ferré, el director territorial de MAPFRE Catalunya i el vicerector d?universitat i Societat Jordi Tous.
D’esquerra a dreta Núria Santos, directora del programa Junts Ho Podem Fer; el rector de la URV Josep Anton Ferré, el director territorial de MAPFRE Catalunya Joaquim Teixidó i el vicerector d’Universitat i Societat Jordi Tous.

Entitats vinculades a les comarques de Tarragona com Down Tarragona, Fundació Privada Santa Teresa, Fundació Privada Onada, Fundació Gentis i Aprodisca, entre altres, han aconseguit que el programa hagi donat suport a 320 persones que han tingut una oportunitat laboral, contribuint així a la normalització d’aquest col·lectiu de persones.

En la signatura del conveni, que ha tingut lloc el divendres 6 de maig en el Rectorat de la URV, han participat Josep Anton Ferré, rector, i Joaquim Teixidó, director territorial de MAPFRE a Catalunya.

Les persones interessades que vulguin sumar-se al programa poden fer-ho en: www.juntossomoscapaces.org

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*