03/12/2015

La URV, la UdL i l’IRTA constitueixen la unitat de recerca conjunta CAT_AGRITECH

Els rectors de les dues universitats i el director general de l'IRTA han signat aquest dijous un acord de quatre anys de durada per impulsar la recerca i la innovació en l'àmbit agroalimentari

La Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), han constituït aquest dijous, 4 de desembre, una Joint Research Unit (JRU), on uneixen voluntàriament els seus recursos mitjançant una associació sense personalitat jurídica pròpia, com són les JRU que portarà el nom de CAT_AGRITECH (CAtalan Trust for AGrifood Research and Innovation TECHnology).

El director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, juntament amb els rectors de la UdL i la URV, Roberto Fernández i Josep Anton Ferré, han signat un acord de 4 anys de durada per tal d’impulsar la recerca i la innovació en l’àmbit agroalimentari, per situar l’agroalimentació en la punta de llança de l’economia catalana, formar especialistes i incorporar noves tecnologies a la producció i la industria agroalimentària.

CAT_AGRITECH pretén reunir el coneixement bàsic i tecnològic de dues universitats punteres en el sector agroalimentari, la URV i la UdL, amb la fortalesa, coneixement aplicat  i implementació en el territori de l’IRTA. Es tracta d’una aliança estratègica amb l’objectiu de reunir els coneixements científics, les eines i les capacitats desenvolupades per cada part per promoure i desenvolupar conjuntament els avenços científics i tecnològics. D’aquesta forma, la complementarietat de les tres institucions permetrà abastar tota la cadena de valor alimentària i definir un lideratge en innovació i recerca.

La tasca de CAT_AGRITECH serà la de desenvolupar projectes conjunts de recerca, així com incorporar nous membres per tal de sumar i, així, desenvolupar tot el potencial del sector agroalimentari català.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*