25/11/2022

La URV obre un procés participatiu en línia per elaborar el nou pla de política lingüística

La fase prèvia de participació, els Cafès de Llengües, es tanca amb més de 200 participants

Sessió a la seu del Baix Penedès de la primera fase del procés participatiu del nou pla de política lingüística.

La URV ha posat en marxa un procés participatiu entre la comunitat universitària per elaborar el Pla de política lingüística 2023-2026. Així, del 28 de novembre al 18 de desembre es poden enviar propostes en línia, que la Comissió de Política Lingüística de la Universitat tindrà en compte a l’hora de treballar i redactar el nou pla. 

De fet, la Comissió ja va impulsar una primera fase de participació a través dels Cafès de Llengües, uns espais informals de debat que han tingut lloc de manera presencial en onze campus i seus de la URV. Del 19 d’octubre al 18 de novembre, més de dos-cents membres de la comunitat universitària (la meitat estudiants) han pres part en aquests diàlegs sobre els usos de les llengües i la política lingüística universitària, que la Comissió ha valorat de manera molt satisfactòria. 

Ara, doncs, la Universitat enceta una segona fase de participació virtual, en què demana propostes d’acció per als quatre eixos del pla: 1) impulsar una política lingüística transversal, que impliqui tota la comunitat universitària; 2) enfortir l’ús normal i preferent del català com a llengua pròpia de la URV;3) augmentar el plurilingüisme de la comunitat universitària i potenciar la formació i l’acreditació en terceres llengües, i 4) millorar la qualitat de les produccions lingüístiques de la Universitat. 

La Comissió de Política Lingüística preveu aprovar el nou pla al gener vinent i elevar-lo al Consell de Govern perquè l’aprovi al febrer. 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*