27/02/2020

La URV prepara un nou grau d’Enginyeria Matemàtica i Física per al curs 2021-22

El Consell de Govern també ha aprovat el III Pla d'Igualtat

El Consell de Govern d’aquest 27 de febrer ha aprovat una proposta de nova titulació oficial per al curs 2021‐22, que caldrà que superi el procés de verificació de l’Agència de Qualitat Universitària: el grau d’Enginyeria Matemàtica i Física. Es tracta una proposta interdisciplinar que pretén formar graduats en l’àmbit de la física i de les matemàtiques amb una orientació molt aplicada, ja que és un perfil força demanat al mercat laboral. Aquest grau, que oferirà l’ETSE d’aquí a dia cursos i el 40% del contingut del qual s’impartirà en anglès, donaria continuïtat a la URV als estudiants de Batxillerat que actualment participen al programa Talent Jove en Física i Matemàtiques de la URV.

Així mateix, s’ha aprovat l’oferta de títols propis per al proper curs: 7 noves propostes, entre les quals destaquen el Postgrau en Industria Cosmètica i Dermofarmàcia; el Postgrau en Tecnologies de l’Aprenentatge i del Coneixement; el Diploma de Postgrau en Lideratge, i el Màster en Gestió de la Robòtica a l’Empresa.

Aprovat el III Pla d’Igualtat

Els membres del Consell de Govern també han aprovat el III Pla d’Igualtat de la Universitat (2020-2023), que ha elaborat una comissió integrada per representants de tots els col·lectius de la URV. Aquest tercer pla s’estructura en 5 eixos:  1. La URV, una institució compromesa amb la igualtat de gènere; 2. Diagnosi del sexisme i sensibilització a favor de la igualtat; 3. Igualtat de condicions en l’accés, la promoció i l’organització del treball; 4. Promoció de la perspectiva de gènere en la docència, i 5. Dones, Ciència i Perspectiva de Gènere a la URV. Cadascun d’ells es divideix en mesures i accions que les despleguen amb la identificació de responsables i agents implicats per cada mesura. L’objectiu del pla, ha explicat Inma Pastor, codirectora de l’Observatori de la Igualtat, ha estat fer una universitat més meritocràtica i transparent. Una de les novetats és l’avaluació que caldrà fer al cap dels dos anys de l’entrada en vigor del pla.

L’anglès, assignatura pendent

D’altra banda, la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, Maria Bonet, ha informat dels resultats de la prova de nivell d’anglès que van fer 2.338 estudiants de nou accés en iniciar-se aquest curs. Bonet ha fet èmfasi en la necessitat d’haver millorat el coneixement de l’anglès o una tercera llengua en finalitzar els estudis, tenint en compte els resultats de la prova: la meitat dels estudiants avaluats tenien un nivell inferior al B1 i només el 7% tenen un nivell C1.

En aquest sentit, la URV ofereix diferents recursos: els cursos del Servei Lingüístic, amb un preu subvencionat pràcticament en la seva totalitat; els grups de conversa, recursos i assessorament de l’Espai d’Aprenentatge de Llengües, i un recull de recursos per al treball independent.

Per últim, s’ha aprovat concedir la medalla de plata de la Universitat a Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau i ex Director General de la UNESCO (1987-1999). Aquesta distinció de la URV reconeix les persones que al llarg de la seva trajectòria han defensat els valors de la Universitat.  La URV li atorgarà la medalla el proper 20 de març a Tortosa durant la commemoració de l’aniversari de la UNESCO.

Fins a 307 persones han seguit el Consell de Govern per streaming en algun moment.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*