09/06/2017
La URV, present a la trobada sobre bones pràctiques de les xarxes europees Jean Monnet
La URV ha participat a través de la xarxa de docència G-NET a aquesta trobada de bones pràctiques en la promoció del procés d’Integració Europea
La URV ha participat a través de la xarxa de docència G-NET a aquesta trobada de bones pràctiques en la promoció del procés d’Integració Europea
La URV va participar a través de la xarxa de docència G-NET a la trobada de xarxes Jean Monnet, que es va celebrar a Brussel·les aquest dijous 8 de juny amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i bones pràctiques en la promoció del procés d’Integració Europea arreu del món.
La Comissió Europea va crear les xarxes Jean Monnet fa tres anys dins el programa Erasmus Plus. Per a la Comissió, aquestes xarxes suposen una massa crítica d’informació i coneixements que contribueixen al debat entre el món polític i l’acadèmic sobre diversos aspectes. Així, amb l’objectiu de compartir informació i bones pràctiques en la gestió i execució d’aquestes xarxes, es va celebrar a Brussel·les una reunió del clúster Jean Monnet.
La xarxa G-NET, Equality Training Network: EU Contributions to Gender Mainstreaming and Citizenship (Xarxa de Formació en Igualtat: contribucions de la UE a la integració de gènere i ciutadania) la formen set universitats d’Europa i Amèrica Llatina i la coordina la Universitat Rovira i Virgili. Les seves activitats principals són l’elaboració de materials en format obert i l’oferta de formació amb perspectiva de gènere a diversos públics en els seus respectius països: Alemanya, Argentina, Costa Rica, Espanya, Guatemala i Xile.
Les professores de Dret Públic Neus Oliveras i Laura Román van participar a la trobada, fent aportacions a la taula de treball sobre Educació i Ciutadania. Les dues professores membres de G-NET hi van explicar els resultats de les activitats docents de la xarxa sobre Integració Europea i Gènere liderada per la URV. Tenen per objectiu, d’una banda, revertir les desigualtats en l’educació, la falta de continguts sobre gènere al currículum de les universitats i els efectes que això té tant en la formació com en l’ocupació laboral, i, de l’altra, que les administracions segueixin les directrius de la Unió Europea pel que fa a la introducció del principi d’igualtat entre homes i dones i de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques, projectes i accions.
En aquest sentit és especialment important la formació específica que es fa des de la xarxa als responsables polítics i tècnics que s’encarreguen d’elaborar i implementar les polítiques d’igualtat. Fins ara s’han format un centenar de decisors polítics i tècnics en sis països diferents a través de G-NET, una xifra que s’espera multiplicar amb el llançament d’un dels MOOC de la xarxa, “Cómo diseñar políticas y proyectos con perspectiva de género. La experiencia de la Unión Europea”, el proper mes de juliol.
Actualment és oberta la inscripció al curs del programa Aprofundiments de la URV “Educant per la igualtat en el marc de la UE“, impartit per la xarxa G-NET i adreçat a professorat de primària i secundària, els quals podran aprendre a gestionar les desigualtats de gènere a l’aula i dissenyar i implementar activitats de coeducació al centre.
Més notícies de: Departament de Dret Públic, gènere, Unió Europea