14/06/2024
La URV tanca el cicle “La ciència del vi” omplint cada dia el Castell del Cambrer
Nou xerrades complementades amb tastos han apropat el coneixement del vi des de diferents disciplines científiques als assistents
Nou xerrades complementades amb tastos han apropat el coneixement del vi des de diferents disciplines científiques als assistents
El Castell del Cambrer de Reus ha acollit aquest dijous l’última sessió del cicle “La ciència del vi”, que un cop al mes, des de l’octubre, ha apropat el coneixement del vi a la societat de la mà d’investigadors i investigadores de la Universitat Rovira i Virgili. En total han sigut nou xerrades, complementades cada vegada amb el tast de dos vins de la DO Montsant, d’àmbits molt diversos, des del maridatge a l’arquitectura, passant per la comunicació, el màrqueting, la salut i la història, com és el cas de l’última xerrada del cicle, Què hem heretat de grecs i romans?, a càrrec de l’investigador del Departament d’Història i Història de l’Art Joaquín Ruiz de Arbulo.
El cicle, organitzat per la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la URV en el seu objectiu de difondre el coneixement generat a la universitat, ha hagut de penjar el cartell de complet en cada sessió. Mig centenar de persones han omplert cada dia l’aforament del Castell del Cambrer, espai cedit per l’Ajuntament de Reus, col·laborador del cicle a través de Reus Cultura, juntament amb la Diputació de Tarragona, la DO Montsant i la Facultat d’Enologia de la URV.
Així, la interacció del vi amb els sentits, els mites i les realitats dels seus efectes sobre l’organisme, els factors que determinen la decisió de comprar una ampolla, el procés d’elaboració, els orígens de la producció i el consum al territori, diferents iniciatives culturals i comunicatives al seu voltant, les catedrals del vi, els maridatges i l’herència de grecs i romans han centrat unes sessions gratuïtes que han evidenciat que el vi és un producte únic, amb molta personalitat, ja que té moltes arestes i està en constant evolució.