08/07/2024

L’acte de graduació de l’ETSE posa de relleu el talent dels estudiants i la implicació de les empreses del territori

L'acte, que va tenir lloc el 28 de juny, va comptar amb la presència de vora 600 persones entre estudiantat, famílies, empreses, professorat i PTGAS de la URV

Un dels moments de l'acte de graduació ETSE 2024
Un dels moments de l'acte de graduació ETSE 2024

L’acte de graduació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV va començar puntualment a les 18.30 h als porxos de l’ETSE i va ser inaugurat per Jordi Castellà, Comissionat de Govern Obert i TIC de la URV. El primer bloc de l’acte va consistir en l’entrega dels diplomes als estudiants, que van ser lliurats per Castellà, el director de l’ETSE Àngel Cid i la membre del Consell Social Carme Mansilla, representant del Parlament de Catalunya. La secretària Aïda Valls va anar cridant als estudiants de les diferents titulacions.

La relació entre l’ETSE i les empreses del territori es va visibilitzar un any més amb l’entrega de premis i reconeixements a alguns dels estudiants que es graduaven.

Pere Marc Franquet (organizational Improvement Manager) de l’empresa ESSITY, va lliurar el 8è premi Essity per estudiants dels graus de les especialitats d’industrials, telecomunicacions i el Màster d’Enginyeria Industrial a l’estudiant Yasmina Louzari Rahali (Enginyeria Elèctrica). Sara Junquera, senior HR Specialist de Caixa d’Enginyers, feu el lliurament per setè any dels premis als dos millors expedients d’entre tots els ensenyaments de grau o doble grau de l’ETSE del present curs, als estudiants Tarek Ben Hamdouch El Bouazaoui (Doble Grau Enginyeria Informàtica i Biotecnologia) i Stepan Klymonchuk (Enginyeria Informàtica). Carlos Zaplana (director del centre de Reus) i David Isern (gerent de l’àrea de salut i data al centre de Reus) de T-Systems, van lliurar el 7è Premi T-Systems del millor expedient i perfil en  l’àmbit de les TIC per estudiants de l’àmbit informàtic i de telecomunicacions a l’estudiant  Xavier López Martínez (Enginyeria Informàtica). Santi Pàmies (R&D Director de l’empresa Quercus Technologies), va lliurar el 4t premi Quercus per estudiants del Grau d’Enginyeria Informàtica del curs 2022-23, a l’estudiant Joan Ferré Queralt.

Pel que fa als reconeixements que visibilitzen les noies que han estudiat enginyeria, Xavier Secall (Director d’Enginyeria de de Lear Corporation), va lliurar el 4t premi als tres millors expedients i perfil femení a les estudiants Marina López Alet (Enginyeria Informàtica), Laia Cot Brescolí (Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions) i Paula Borreguero Vidal (Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions). Loli Delgado (manager de planificació de l’empresa Kellogg), va fer el lliurament del 2n premi Kellogg per distingir el millor expedient acadèmic femení entre les estudiants del doble grau d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica i Automàtica a l’estudiant Irene Torres Rabanal.

Tots els representants de les empreses van fer unes breus intervencions posant de manifest la importància de teixir relacions amb el territori i, en molts casos, fent notar que els propis representants s’havien format a l’ETSE.

Un cop passat el torn de les empreses, Jordi Castellà va convidar a estudiants a pujar a l’escenari per donar el seu punt de vista sobre les titulacions i explicar les seves experiències.

En la seva intervenció, Àngel Cid va recordar els professors Luis Martínez Salamero i Manel Sanromà, que s’han jubilat enguany, i van jugar un paper clau en la fundació de l’ETSE i els seus dos departaments principals (DEEEA i DEIM). Cid també va recordar el paper de Xavier Correig i el professor Miguel Ángel Acebo, jubilats el curs passat i presents a l’acte de graduació.

Després d’unes paraules de tancament per part de Mansilla i Castellà, la lectura del jurament ètic i professional i el cant conjunt a l’himne Gaudeamus Igitur, van tenir lloc la sessió de fotografies i un piscolabis per tancar la jornada.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*