14/09/2018

L’ACUP exigeix que es deixi la Universitat al marge de la pugna política

Les universitats públiques catalanes demanen als governants que no utilitzin la universitat com a arma llancívola perquè posen en risc la reputació del sistema

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques ha emès el següent comunicat el 13 de setembre de 2018.

En relació amb els casos que afecten titulacions universitàries de diferents responsables polítics i un institut (dissolt) de la Universitat Rey Juan Carlos, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) vol deixar clar que:

1. Les irregularitats o delictes que les autoritats pertinents investiguen afecten casos concrets i puntuals que cal considerar absolutament excepcionals.

2. Els controls de les universitats per a garantir el bon funcionament, el rigor i l’exigència en les seves titulacions són exhaustius. De fet, les universitats són la institució pública del país més avaluada (professorat, agències de qualitat, processos de certificació de les titulacions, tribunals de tesis doctorals o treballs finals de màster, inspeccions, auditories, etc.).

3. Demanem al conjunt dels polítics i representants públics que no utilitzin la universitat com a arma llancívola, perquè el que hi ha en risc és la reputació del sistema, i això també afecta la seva projecció internacional.

4. La universitat garanteix la igualtat d’oportunitats i permet al conjunt de la ciutadania millorar el seu nivell formatiu. És un pilar fonamental de la nostra societat i no es pot qüestionar en conjunt per casos aïllats com els que van sortint a la llum pública.

5. La universitat té necessitats importants a les quals no es dedica ni prou temps ni prou atenció (finançament, autonomia universitària, envelliment de les plantilles, etc.).

Exigim que els governants atenguin les necessitats i ajudin a resoldre els problemes de fons de la universitat.

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) aplega la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*