14/05/2018

Les empreses han tancat 70 contractes laborals en totes les edicions del Fòrum d’Ocupació ebrenc

En l’última edició del dia 10 de maig se'n van començar a tramitar 34, es van realitzar 777 entrevistes de feina i es van lliurar 882 currículums

En aquest sisé Fòrum d'Ocupació Universitària es van lliurar prop de 900 currículums a les empreses

El sisè Fòrum d’Ocupació Universitària del campus Terres de l’Ebre de la URV, celebrat el passat dijous 10 de maig, va tancar portes amb un balanç molt positiu, ja que la participació d’empreses s’ha mantingut molt elevada i fins i tot ha crescut respecte l’edició de l’any passat. Com a dada significativa cal destacar que les empreses participants, un total de 45 de diferents sectors, han informat que van tancar durant les passades edicions del Fòrum 70 contractes laborals, una xifra a la qual s’han de sumar els 34 que s’han començat a tramitar en el Fòrum d’enguany. “Són dades positives, però encara ho podrien ser més si tenim en compte que l’oferta global de llocs de treball que oferien les empreses era de 177 i molts s’han quedat sense cobrir”, puntualitza el sotsdirector del campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré.

De fet, en aquesta sisena edició del Fòrum d’Ocupació ha baixat lleugerament el nombre d’entrevistes de treball realitzades i també els currículums entregats que han estat 777 i 882, respectivament. “Creiem que la vaga d’estudiants ens va afectar una mica i també pensem que com la situació econòmica està millorant una mica hi ha menys gent buscant feina”, ha argumentat Farré.

Des del campus Terres de l’Ebre també s’ha valorat molt positivament el fet que enguany s’hagi incorporat per primera vegada a l’organització del Fòrum la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa i l’Institut de l’Ebre. “Pensem que ha estat un encert i ho repetirem de cara a les properes edicions”, ha avançat Farré, que també s’ha mostrat satisfet per la valoració que les empreses han fet del Fòrum, aconseguint una puntuació de 4,21 punts sobre 5.

La inauguració del VI Fòrum va anar a càrrec del director del campus ebrenc, Azael Fabregat, acompanyat per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el director de l’Institut de l’Ebre, Armand Pons; el director de l’IDECE, Joan Martín Masdeu; i el gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell

Organitzat per l’Oficina d’Orientació Universitària (Ocupació URV) de la Universitat Rovira i Virgili, la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre i l’IDECE (Institut per al desenvolupament de les comarques de l’Ebre), la Cambra i l’Institut de l’Ebre, l’objectiu del Fòrum d’Ocupació és ajudar les empreses a trobar i captar alumnes recent titulats i gent formada, i d’aquesta  manera evitar la fuga de talent del territori. De les 45 empreses inscrites, 38 pertanyen a diferents sectors econòmics com el dels serveis empresarials i financers, l’agroindustrial, el sociosanitari, l’industrial, el turisme o el tecnològic i tenen la seua seu o operen a les Terres de l’Ebre.  El set restants són institucions públiques. La participació de públic ha estat diversa, amb la presència d’estudiants universitaris, de cicles formatius i demandants de feina amb perfils diversos. Pel que fa a les ofertes de feina han estat molt variades, moltes d’elles vinculades a la gestió empresarial, les finances, el màrqueting, l’atenció sociosanitària i altres perfils més tècnics.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*