19/10/2023
La professora Leticia Bazo és la nova presidenta de la Societat Espanyola d’Infermeria Neonatal
Aquesta és una associació sense ànim de lucre que representa la Infermeria Neonatal espanyola i la cura que exerceix sobre els nounats i les seves famílies
Aquesta és una associació sense ànim de lucre que representa la Infermeria Neonatal espanyola i la cura que exerceix sobre els nounats i les seves famílies
Leticia Bazo, professora del Departament d’Infermeria de la URV, ha estat escollida presidenta de la Societat Espanyola d’Infermeria Neonatal (SEEN) per l’assemblea general de l’entitat. La votació es va dur a terme en el marc del XXIX Congrés Nacional de Neonatologia i Medicina Perinatal i del IX Congrés Nacional d’Infermeria Neonatal, celebrats a Santiago de Compostela entre els dies 4 i 6 d’octubre.
Doctorada en Infermeria per la URV l’any 2016, Leticia Bazo és professora de la Facultat d’Infermeria de la URV des de 2011, de les àrees de TICs i Pediatria, i ha coordinat diversos postgraus i màsters de la Fundació URV i IL3. Paral·lelament, ha estat membre del comitè científic de la Societat Espanyola d’Infermeria Neonatal des de 2006 i és la coordinadora del grup nacional de cures respiratòries de la mateixa associació des de 2011. Abans de ser nomenada presidenta de la SEEN, ha estat vocal de la junta directiva de l’associació des de 2017. “És un gran honor per a mi poder liderar aquesta candidatura amb el gran equip i projecte que m’acompanya”, expressa Bazo sobre el seu nou càrrec.
Com a membre del Grup de Recerca Consolidat Infermeria Avançada ha participat en diversos projectes destinats a millorar la qualitat de la docència i a innovar en la seva pràctica, entre els quals el projecte europeu Erasmus+ anomenat ENVISION, que té com a objectiu desenvolupar jocs de simulació virtual, disponibles en línia, com un element de suport a les sessions teòriques i/o pràctiques tradicionals.
La SEEN és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius fomentar el desenvolupament de la infermeria neonatal en prevenció, assistència, formació, docència i recerca. També fomenta la comunicació i el contacte entre membres i l’intercanvi de coneixements i experiències per tal d’impulsar el desenvolupament de la disciplina, alhora que organitza tot tipus d’activitats socials, culturals i científiques relacionades amb el tenir cura del nounat i la seva família.