18/11/2024
L’ETSE inaugura el curs parlant de la indústria 4.0 i reconeixent els millors expedients i les associacions d’estudiants
La conferència inaugural ha estat a càrrec d'Emili Anglès Isern, Industry 4.0 Development Lead de l’empresa Kellanova
La conferència inaugural ha estat a càrrec d'Emili Anglès Isern, Industry 4.0 Development Lead de l’empresa Kellanova
El passat divendres 15 de novembre va tenir lloc la inauguració del curs 2024/25 de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. L’acte, que es va fer a la sala de graus, va ser presidida pel rector de la URV, Josep Pallarès; el president del Consell Social , Josep Poblet, i el director de l’ETSE, Àngel Cid Pastor.
Com és tradicional, l’acte va començar amb la lectura de la memòria del centre del curs 2023/24 per part d’Aïda Valls Mateu, secretària de l’ETSE. Valls va fer èmfasi en el bon nombre d’estudiants i la bona salut de totes les titulacions que ofereix l’ETSE. També va posar el focus en la relació de l’ETSE amb el seu entorn, ja sigui amb la varietat d’empreses que acullen els estudiants en pràctiques, com amb la implicació en l’educació primària i secundària amb diferents activitats.
Pel que fa la ponència inaugural, impartida per Emili Anglès Isern, Industry 4.0 Development Lead de l’empresa Kellanova, portava com a títol “Indústria 4.0 al sector dels productes de gran consum. Un camí viscut” i va reflectir l’evolució que ha fet l’empresa, a l’hora que també ho ha anat fent la tecnologia, cap als sistemes actuals on la sensòrica i la intel·ligència artificial tenen un paper rellevant.
Tot seguit, els diferents col·legis professionals van dirigir unes paraules als assistents i van reconèixer els millors expedients del curs 2022/23. El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona (CETIT) va fer entrega del millor expedient del Grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (GEEIIA) a Joan Fonts Gómez. El Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF) a Catalunya Sud va lliurar el premi al millor expedient del Màster en Enginyeria de la Seguretat Informàtica Intel·ligència Artificial (MESIIA) a l’estudiant Ionut-Daniel Predoaia. El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de Tarragona (CEIC), va lliurar el premi al millor expedient del Màster en Enginyeria Industrial (MEI) a l’estudiant Anna Agràs Guàrdia.
El Col·legi Oficial de Graduats Enginyers Tècnics de Telecomunicació a Catalunya (COETTC) va fer el lliurament del premi al millor expedient del Grau d’Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions (GESST) a l’estudiant Pol Comella Hernández. Finalment, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC), va lliurar el premi al millor expedient del Grau d’Enginyeria Informàtica (GEI) a Joan Ferré Queralt. Els estudiants d’ensenyaments sense col·legi professional també van rebre un reconeixement per part de l’ETSE. En concret, Àngel Rodríguez Ballabriga va rebre el premi del Grau d’Enginyeria Biomèdica; Andrea Siles Morales, el premi del Grau de Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils; Ismael Prieto Sánchez, el premi del Doble Grau en Enginyeria Informàtica i en Biotecnologia; Laura Rivera Sánchez, el premi del Màster en Enginyeria Computacional i Matemàtica, i Alexandra Blanch Fortuna, el premi del Màster en Tecnologies del Vehicle Elèctric.
Abans d’acabar l’acte, amb els parlaments del director de l’ETSE, del president del Consell Social i del rector, l’ETSE va fer un reconeixement a les associacions URBOTS, URVoltage i EXISTIM per la seva participació en diferents actes, activitats i competicions representant l’ETSE.