25/03/2021

L’iFest premia la URV per ser el centre amb més equips participants en el concurs d’innovació i emprenedoria

Dos equips formats per estudiants i titulats de la URV han estat finalistes d'aquest festival de ciència i tecnologia, assessorats per la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i Creació d’Empreses

Moment del Congrés Barcelona Startup en què s'ha anunciat el premi a la URV.

Els dos equips de la URV han competit aquest dimecres amb vuit equips més a la final de l’iFestun programa d’aprenentatge i competició en què han hagut de desenvolupar prototips per donar solucions als reptes reals proposats per deu grans empreses. Tot i que no han estat els guanyadors, l’iFest ha premiat la Universitat Rovira i Virgili per ser el centre que més ha participat en activitats innovadores. 

Organitzat pel programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunyal’iFest ha reunit enguany 124 equips de diferents centres educatius, que han desenvolupat projectes per donar solució a reptes proposats per deu empreses. Tres projectes de la URV han aconseguit arribar a semifinals i dos d’aquests han estat finalistes al haver guanyat els seus respectius reptes, presentats per les empreses Zurich i Naturgy. Els finalistes han hagut de defensar la seva idea en la final d’aquest dimecres, que ha tingut lloc al Congrés Barcelona Startup. 

La Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i Creació d’Empreses ha assessorat i acompanyat els tres equips de la URV, que han participat en tres reptes diferents. El grup Skilled va competir en el repte “Com us imagineu els llocs de treball del futur?” impulsat per Canon. L’equip SOStenert ha arribat a la final amb la prova “Com crear una puntuació de sostenibilitat de les empreses?”patrocinada per la companyia Zurich. I l’equip Greengy Sostenibilidad Energética també ha competit en la final amb el projecte pel repte “Com facilitar la vida a les llars fent un ús eficient dels recursos energètics a partir de les noves tecnologies?”, proposat per Naturgy. 

Un equip de la URV rebrà suport de Naturgy per desenvolupar la seva proposta 

Greengyequip format per Gerard Ortiz, Nazar Romaniv i Marc Lluís Piñol, estudiants de grau en Administració i Direcció d’Empreses, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Química de la URV, ha desenvolupat un prototip d’aplicació per saber el consum elèctric de tots els aparells d’una llar a través d’uns mesuradors instal·lats a cada dispositiu. Aquesta proposta al repte de Naturgy ha cridat l’atenció de l’empresa, que els donarà suport per poder desenvolupar la idea i dur-la al mercat. “Podem veure el que consumeix cada part de la nostra casa: la televisió, el forn, la nevera… per tenir consciència del que consumim i rebre consells d’estalvi energètic”, explica Marc Piñol.  

L’equip Greengy, format per Gerard Ortiz, Nazar Romaniv i Marc Lluís Piñol, estudiants de grau de la URV, que han guanyat el repte de Naturgy amb una idea que seguiran desenvolupant.

L’equip SOStenert, format per tres titulades del màster en Dret Ambiental de la URV, Thais Rocha, Melissa Prieto i Marta González, ha fet una aplicació perquè les empreses puguin saber com afecta la seva activitat a diferents àmbits. “Cada vegada s’està demandant més la sostenibilitat empresarial, ja que els clients opten per empreses sostenibles, és necessari pel medi ambient i cada vegada hi ha més lleis que obliguen les empreses a passar-se al costat sostenible” explica Marta González.  

Les dues tècniques de la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i Creació d’Empreses que han acompanyat als equips de la URV durant la competició, Sandrine Gonzales i Yakeline Tobón, expliquen que cada vegada reben més peticions d’assessorament per part dels estudiantsNosaltres els convidem a que es prenguin aquestes oportunitats com una experiència personal i puguin desenvolupar habilitats en competències emprenedores, perquè és el que ara demanda el mercat.”

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*