15/12/2020

Lliurament del III Premi Ramon Amigó i Anglès a projectes d’investigació en l’àmbit de l’onomàstica

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la URV, Cori Camps, van lliurar el III Premi Ramon Amigó i Anglès, convocat per la Fundació URV, a través del Departament de Filologia Catalana

El premi recorda la figura del reusenc Ramon Amigó  (1925-2011), escriptor, professor de català i especialista en onomàstica. Es va lliurar al Campus Catalunya a la persona guanyadora, Assumpció Rehues Estivill, que va presentar un projecte sobre onomàstica del Bruc (Anoia) que haurà de publicar en el termini de dos anys.

El Premi està dotat amb 6.000 €, dels quals la guanyadora ha rebut el 40% en el moment de l’atorgament del Premi. El Departament de Filologia Catalana de la URV i l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans faran el seguiment del seu treball al llarg dels propers dos anys. D’aquí a un any, amb la presentació d’un informe sobre l’evolució de la recerca, es farà efectiu el segon pagament, del 30%. I al final del segon any, quan es finalitzi la recerca, es lliurarà el 30% restant.

La directora del Departament de Filologia Catalana, Carme Oriol, ha destacat el que representa aquest Premi com a connexió de la Universitat amb les necessitats culturals de l’espai territorial que li és propi, així com que la família de Ramon Amigó hagi donat el llegat bibliogràfic de l’estudiós a la Universitat. La vicerectora, ha agraït a la Direcció General de Política Lingüística l’impuls que dona a aquest Premi i ha expressat la seva satisfacció perquè la Universitat assumeixi el paper de catalitzador cultural a través del seu compromís social.

La guanyadora del premi, Assumpció Rehues Estivill, s’ha referit a l’obra teòrica de Ramon Amigó com a referencial per als estudis de l’onomàstica, ja que dona pautes sobre la manera com s’ha de fer un inventari de noms de lloc. Aquesta obra, juntament amb la seva capacitat de treball, que el va portar a publicar quinze reculls onomàstics, van donar una empenta molt important a la dinàmica d’investigació en aquest camp, que les institucions contribueixen a mantenir viva.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*