24/10/2019

El Claustre de la URV exigeix l’alliberament dels presos polítics i l’aprovació d’una llei d’amnistia

Insta a les institucions a investigar si s'han utilitzat mètodes prohibits en les intervencions policials

Votació al Claustre del 24 d'octubre de 2019, en el qual s'ha aprovat el Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política.

El Claustre de la Universitat Rovira i Virgili ha aprovat el Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política en la sessió extraordinària d’aquest 24 d’octubre amb 58 vots a favor, 18 en contra, 2 en blanc i 1 abstenció.

El manifest exigeix la posada en llibertat immediata de les persones injustament condemnades o en presó provisional, el sobreseïment de tots els processos penals i administratius relacionats, i el retorn de les persones exiliades. Alhora, considera que la redacció i aprovació d’una llei d’amnistia és la via preferent per reprendre el camí del diàleg.

A més a més, dona suport a les mobilitzacions cíviques i pacífiques, rebutja la repressió de l’estat espanyol i la violència policial i insta a investigar si la policia ha utilitzat mètodes prohibits en diferents normatives, tant pròpies com internacionals.

La convocatòria de la sessió extraordinària del Claustre respon a una sol·licitud per part d’un col·lectiu de les universitats catalanes, Universitats pels Drets Civils, perquè les universitats públiques catalanes aprovin aquest mateix manifest. A més de la URV, ja ho han fet recentment la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. El manifest es presentarà per a votació als claustres de la resta d’universitats.

El Claustre de la URV ja havia aprovat dues declaracions, el 23 de novembre del 2017 i el 26 de juny de 2019, que denunciaven la judicialització del conflicte polític i reclamaven la posada en llibertat de les persones empresonades per les causes de l’1 d’octubre i del 14 d’octubre de 2019.

L’acord aprovat pel Claustre celebrat aquest matí es farà arribar a la presidència del Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Congrés de Diputats, el Govern de l’Estat i el Parlament europeu.

Print Friendly, PDF & Email