10/06/2024
Maridatge de música i vins amb etiqueta URV
La Facultat d'Enologia i l'Orquestra Simfònica de la Universitat han ofert un concert amb tast que lliga les propietats organolèptiques dels vins del celler Mas dels Frares amb peces musicals de diferents èpoques per a diverses formacions
La Facultat d'Enologia i l'Orquestra Simfònica de la Universitat han ofert un concert amb tast que lliga les propietats organolèptiques dels vins del celler Mas dels Frares amb peces musicals de diferents èpoques per a diverses formacions
L’Orquestra Simfònica i la Facultat d’Enologia de la URV van fer dissabte 8de juny un concert amb maridatge dels vins del celler de la Universitat, Mas dels Frares, com a colofó del curs 2023-24. “L’harmonia dels sentits”, com va anomenar-se l’esdeveniment, convidava el públic, que va omplir l’Aula Magna del campus Catalunya a degustar la producció de la finca experimental mentre escoltava les propostes musicals que es vinculaven amb cada vi.
Els vins que es van poder degustar van ser el blanc URV 2023, l’escumós blanc de blancs 2018 i el negre criança 2020, una selecció del director de Mas dels Frares, Fernando Zamora, i el tècnic, Pedro Cabanillas. El director de l’Orquestra, Miquel Massana, conjuntament amb Pol Figuerola, músic de la formació i titulat de la Facultat d’Enologia, van escollir les peces musicals que remeten a les notes de tast de cada vi. Abans de cada peça, diversos estudiants d’Enologia van servir els vins per a la cata i en van fer l’explicació de les propietats organolèptiques.
El concert va obrir amb Sis bagateles per a quintet de vent, de György Ligeti, alhora que el públic degustava el vi blanc URV 2023. Es tracta d’un vi, amb intensitat aromàtica, bona acidesa i notes florals i afruitades, que marida amb aquesta peça del segle XX pel punt aspre dels vents de fusta del quintet.
A continuació es va servir el vi escumós blanc de blancs 2018, mentre un quartet de corda interpretava Divertimento en Fa major, K138, de Wolfgang Amadeus Mozart, una peça del clacissisme que recorda la frescor i la vivesa d’aquest escumós barreja de varietats tradicionals Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay amb una criança en rima de tres a cinc anys de mitjana.
El punt i final va posar-lo el maridatge del negre criança 2020 amb la peça Mort d’Isolda, Tristan i Isolda – Prelude del III Acte, Lohengrin, de Richard Wagner, inerpretada per tots els components de l’Orquestra Simfònica. Tenen en comú la construcció densa, amb cos, com el cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de llebre i Garnatxa que proporciona qualitat i bona maduració al vi.
Més notícies de: Orquestra de la URV