16/12/2020
Neix l’Organització Mundial d’Enoturisme i la seva Acadèmia, per promoure el coneixement i l’emprenedoria en el sector
El professor del Departament de Geografia i docent del màster WINTOUR, Salvador Anton, és un dels fundadors de l’Acadèmia
El professor del Departament de Geografia i docent del màster WINTOUR, Salvador Anton, és un dels fundadors de l’Acadèmia
Contribuir al desenvolupament socioeconòmic de les destinacions turístiques és un dels objectius de l’Organització Mundial d’Enoturisme i la seva Acadèmia, una iniciativa que va veure la llum el mes de novembre passat com la primera xarxa internacional que promou el coneixement i l’emprenedoria en l’àmbit de l’enoturisme. El professor del Departament de Geografia de la URV i docent del màster Erasmus Mundus d’Innovació en Enoturisme (WINTOUR), Salvador Anton, és un dels fundadors de l’Acadèmia, que ha marcat les seves línies d’actuació dins d’un model de governança inclusiu i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
L’organització, en la que també hi participen altres professors i col·laboradors d’aquest màster, com la professora Laurence Gény-Denis de la Universitat de Burdeus (França) o Paul Wagner, de Balzac Communications (Estats Units), està integrada per sectors públics i privats i té per objectiu compartir i difondre bones pràctiques i experiències en la gestió de la intel·ligència turística en general i enoturística en particular, per contribuir al desenvolupament econòmic dels territoris mitjançant la seva promoció en els mercats domèstic i global i la seva professionalització a través d’una formació especialitzada.
L’Acadèmia s’ha creat com un centre de gestió del coneixement enoturístic, i està formada per rectors, degans, doctors, professors i coordinadors de màsters de les universitats i escoles de negocis més importants, especialitzats en intel·ligència turística, gestió de l’enoturisme i turisme gastronòmic. La seva línia d’actuació és fomentar el paper de l’enoturisme com a dinamitzador de la riquesa global dels territoris i en un context de desenvolupament turístic tenint en compte la nova conjuntura econòmica provocada per l’emergència sanitària mundial.
Més notícies de: Enoturisme