09/04/2018

L’Orfeó de la URV actua al Festival Internacional de Cant Coral Nagham, al Marroc

El festival ha estat un punt d'intercanvi de conjunts vocals africans i europeus

L'Orfeó de la URV actuant a la plaça 9 d'abril de Tanger.

Nagham és un festival de cant coral que se celebra cada dos anys a Tànger, al Marroc, i és un punt d’intercanvi entre conjunts vocals marroquins i estrangers. En aquesta ocasió, la tercera edició del festival, hi ha participat com a coral convidada l’Orfeó de la URV, en la seva primera sortida fora de l’Estat espanyol. Des del dijous 5 fins al dissabte 8 d’abril, set corals d’Europa i Àfrica han compartit escenaris i també repertori a Tànger.

Durant tres dies cors del Marroc, Algèria, Costa d’Ivori, Benín i l’Estat espanyol han participat a la tercera edició del Festival Internacional de Cant Coral Nagham organitzat per l’associació Âme de Tanger: Amicorum Musicae, Nagham, Les Hirondelles, La Chorale de Meknès, Chorale St François d’Assise, Al Boughaz i l’Orfeó de la URV.

L’Orfeó, que dirigeix Núria Giménez, va desplaçar 28 membres a Tànger i va actuar en diverses ocasions: divendres a la tarda amb la coral de Meknès al Palau de les Institucions Italianes, dissabte al matí a la plaça 9 d’abril, i dissabte a la tarda en l’actuació de cloenda al mateix palau. Van presentar-hi un repertori variat, que inclou músiques del món, música contemporània i peces de musicals. L’Hallelujah, de Leonard Coen, Festejos de Navidad, i El somni imposible, del musical El Hombre de la Mancha, van ser les cançons més aplaudides.

A més a més, la formació de la URV va compartir escenari amb la resta de corals en el concert de cloenda amb un repertori conjunt: Un poquito cantas, la cançó palestina Yarabba Ssalami i la cançó tradicional africana Nkosi sikelel’ iAfrika. Durant l’actuació també s’hi va escoltar música tradicional àrab, música medieval i ritmes africans, entre d’altres. Les corals van assajar el divendres les cançons així com també van fer un taller d’expressió corporal.

El proper concert en el qual participarà l’Orfeó, i també la Coral de la URV, serà el 2 de juny al Teatre Tarragona, amb motiu dels 10 anys del Cor In Crescendo, que ha organitzat el Cor a la Veu, un projecte musical amb 24 cors no professionals de la ciutat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*