16/04/2018

Haikus inspirats en el delta de l’Ebre s’exposen al campus Terres de l’Ebre

El Campus Extens de la URV a Tortosa porta “Projecte Delta”, una mostra que marida poemes de disset síl·labes de Carme Cruelles i fotografies de Llorens Marín

L'exposició "Projecte Delta" està situada al primer pis del campus Terres de l'Ebre de la URV

Els haikus són poemes d’origen japonès inspirats en el paisatge i que amb només disset síl·labes i sense rima són capaços de transmetre una elevada dosi  d’emocions i sentiments. “Són com un ioga literari”, apunta Carme Cruelles, poeta de Sant Carles de la Ràpita que amb el recull de haikus Delta va guanyar el 2016 el 50è Premi de Poesia Joan Teixidor d’Olot, publicat per Viena Edicions. Onze dels 60 haikus que integren aquest poemari són els que configuren juntament  amb instantànies del delta de l’Ebre captades per Llorens Marín Projecte Delta, una exposició que marida poesia i fotografia i que fins al 4 de maig es podrà visitar al primer pis del campus Terres de l’Ebre de la URV.

És una iniciativa del Campus Extens de la URV a Tortosa, que va coincidir la setmana passada amb la Jornada de Potenciació de la Literatura Catalana per a alumnes de Batxillerat, i que coincidirà el proper dilluns, 23 d’abril, amb la Diada de Sant Jordi. “Aquesta doble coincidència ha fet que sigui més que justificada la presència d’aquesta exposició al campus”, assenyala Núria Gil, responsable del Campus Extens.

L’exposició consta d’onze plafons amb onze haikus

Projecte Delta és la primera vegada que s’exposa a Tortosa, i compta amb onze plafons de diferents mides on cada haiku de Carme Cruelles es complementa amb una fotografia de Llorens Marín. Tots dos autors es van adonar amb posterioritat que els versos de Cruelles casaven a la perfecció amb moltes de les imatges de Marín. D’aquí la idea de fer una exposició que va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i que es va poder veure per primera vegada al Museu del Mar de Sant Carles de la Ràpita el març de l’any passat, coincidint amb la presentació al municipi del poemari Delta.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. silvia sancho roca |

    Les fotografies de Llorens Marin són una autèntica meravella. És un enamorat del Delta i de la mar. Per a mi, és un privilegi com a company del grup “Salvem el Delta”, que ens hagi obsequiat amb el seu treball. Enhorabona al Campus de les Terres de l’Ebre per acollir aquesta exposició tan pròpia i implicada en el territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*