11/06/2024

La pelu Querida s’endú el Premi Syllabus al millor curt dels estudiants de Comunicació Audiovisual i el premi del públic

El certamen reconeix els treballs que posen en pràctica els coneixements sobre guió, narrativa i gèneres audiovisuals

Frame de la comèdia La pelu Querida, que ha guanyat el premi al millor curtmetratge.

L’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV es va vestir de gala per acollir aquest dilluns la 10a edició dels Premis Syllabus, que organitzen els estudiants de tercer de Comunicació Audiovisual. Es tracta d’un acte en què s’hi projecten els curtmetratges elaborats en el marc de les pràctiques de les assignatures de Guió i Narrativa Audiovisual, i de Gèneres i Formats Audiovisuals.

Després de les projeccions es va dur a terme la cerimònia d’entrega de premis, on un jurat d’experts del sector audiovisual i acadèmics de la URV van reconèixer els millors treballs en cadascuna de les categories. Des del terror fins a la comèdia, cadascun dels sis curtmetratges que concursaven va demostrar el talent i la creativitat dels estudiants.

Estudiants de 3r de Comunicació Audiovisual participants i organitzadors dels Premis Syllabus.
Estudiants de 3r de Comunicació Audiovisual participants i organitzadors dels Premis Syllabus.

Els guanyadors dels Premis Syllabus 2024

La pelu Querida

Els premis al millor curt, millor actor de repartiment, millor direcció d’art i el premi del públic se’ls va endur la comèdia La pelu Querida. El matí abans del seu casament, la Judit arriba a la perruqueria del poble per documentar els preparatius, només per descobrir que les converses i confidències amb els altres clients desvetllen secrets inesperats que podrien canviar-ho tot. Participants: Paula Mora, Martina Cárdenas, Dúnia Maymó, Alexandra Subías, Lidia Rofes, Oriol Calabuig.

Mi mejor amiga Baph

Els premis a la millor direcció i al millor guió van ser per a Mi mejor amiga Baph, del gènere fantàstic. Narra com una tarda de jocs amb les amigues a la cabanya del bosc pot capgirar-ho tot. L’Emma es trobarà amb una nova i estranya amistat, l’esperit Baphomet, una temptadora companyia que concedeix desitjos els quals poden donar-t’ho tot o fer-t’ho perdre. Participants: Ainhoa Benítez, Laia Castañer, Marina Corbalán, Xavi Cornella, Gisela López, Ismael Núñez.

Todo fue tu culpa

Els premis al millor paper protagonista femení i a la millor adaptació al gènere va ser per a Todo fue tu culpa, una història de terror en què dues germanes, la Maria i la Marta, de 25 i 17 anys, s’enfronten a la pèrdua dels seus pares, morts en un tràgic accident mentre estaven gaudint d’un viatge que els va regalar la Maria. Mentre aquesta intenta superar la tragèdia ocupant-se i cuidant la seva germana petita, la Marta la culpabilitza de manera sistemàtica. Poc després de mudar-se a un pis incòmode i precari, la Maria experimenta fenòmens paranormals que la portaran a cometre un assassinat. Més tard el públic descobreix que una ombra enigmàtica l’ha influenciat fins a l’extrem d’arribar a matar la seva germana. Participants: Angelo Minerba, Cristina Castillo, Esther Casares, Gadea Tomé, Antonio Sancha, Laura Calvache.

Ressons

Els premis al millor paper protagonista masculí i millor fotografia va ser per al drama Ressons. És primavera i el Nil, mentre espera el Pol fumant una cigarreta al mercat, rebutja la proposta de viatge del seu amic perquè està content amb la seva vida. La María passeja pel mercat fascinada per les antiguitats, i tot i que no es coneixen, els seus camins es creuen sovint. Un dia, la María li ofereix un encenedor al Nil quan no pot encendre una cigarreta, i ell la nota per primera vegada, tot i que ella està promesa. Els dies següents, el Nil es posa nerviós quan la María apareix, i decideix deixar clavells a diverses parades del mercat perquè ella els trobi. La María recull els clavells i un dia li ofereix a canvi d’un encenedor, fent-lo envermellir. Després, en una altra trobada, ella li ofereix foc de l’encenedor, però saben que no pot anar més enllà. Finalment, queden només els records, l’encenedor i uns clavells secs. Dies després, el Nil i el Pol marxen cap a un tren amb motxilles. Participants: Christian Arévalo, Eric Belles, Núria Leyva, Marta Medina, Noelia.

El tercer

Els premis a la millor direcció sonora i al millor muntatge van ser per a El tercer, un thriller protagonitzat per la Laia i el Carlos, dos germans orfes que s’han mudat a una nova ciutat en busca d’una millor vida. Tiren endavant gràcies a l’esforç de la Laia, que per sobre de totes les coses vol cuidar i protegir al seu germà petit. Tots dos s’avenen molt bé amb el seu veí Marc, un noi que sempre es mostra predisposat a ajudar-los i que té una especial relació amb el germà petit. Un dia, el Carlos s’escapa de casa i descobreix al Marc cometent un assassinat, fet que posa la vida del germà petit en perill per haver estat testimoni. Participants: Francisco Carmona, Paula Garrido, Jhonathan Inacio, Ainhara Oñate, Sandra Palou, Irene Urbistondo.

Choque

Els premis a la millor direcció de producció i a la millor il·luminació van ser per al musical Choque. Després d’un concert desastrós, la Glòria (guitarrista), la Paula (bateria) i en Mikel (cantant) es troben tancats al camerino mentre els fans furiosos els esperen fora. La situació provoca una discussió cada cop més seriosa i personal. La Glòria expressa la seva disconformitat amb la direcció comercial que ha pres el grup, influenciada per les pressions de la discogràfica dels pares de la Paula. També es queixa dels comportaments dels seus companys. La Paula critica la poca professionalitat d’en Mikel, especialment per haver tirat una ampolla de cervesa al públic, i retreu a la Glòria les seves queixes constants malgrat l’èxit del grup. En Mikel comparteix la frustració de la Glòria sobre la comercialització del grup i se sent prescindible, tot i continuar tenint problemes de conducta i alcoholisme que afecten el seu rendiment com a cantant. La Paula, en canvi, només està centrada a guanyar diners i complaure els seus pares. Participants: Pau Grande, Valentina Espina, Maria Sabaté, Xiaoji Botella, Miquel Solé.

Jurat i públic als Premis Syllabus 2024.
Jurat i públic als Premis Syllabus 2024.

La vetllada va concloure amb una gran ovació per a tots els participants, que reconeixia els treballs guanyadors i l’esforç i la dedicació de tots els estudiants implicats. Els moments més destacats de la nit, així com entrevistes amb els guanyadors, es podran trobar al compte d’Instagram que els estudiants van crear per al seguiment dels premis.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*