10/07/2018

L’equip de govern de la URV es presenta a la societat

La consellera d'Empresa i Coneixement ha recollit la petició de la rectora i s'ha compromès a treballar per a un millor finançament i per aconseguir el Pacte Nacional per a la Universitat

Un moment de l'acte de presentació de l'equip de govern.

L’equip de govern de la URV, que va prendre possessió del càrrec fa un mes, s’ha presentat aquesta tarda a la societat en un acte presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón. La consellera; la rectora, María José Figueras, i el president del Consell Social, Joan Pedrerol, han signat el document de nomenament de la rectora i els membres del Consell de Direcció han rebut la medalla que els acredita com a vicerectors i secretària general durant la presentació que ha tingut lloc a l’Aula Magna del campus Catalunya.

María José Figueras ha destacat en el seu parlament el repte de les universitats: “Posicionar-se i adaptar-se als canvis tecnològics d’un món globalitzat, sense perdre els valors fundacionals de la Universitat: coneixement, reflexió, diàleg i llibertat”. Perquè la Universitat continuï tenint un paper clau, vol posar les persones al centre de la política universitària i que la Universitat sigui “el motor de l’ocupabilitat del territori” a través de la formació continuada dels estudiants. A més a més, es proposa “millorar posicions en les classificacions internacionals” perquè la URV creixi en recerca, innovació i transferència.

Fer-ho, però, també depèn dels recursos. En aquest sentit, ha reivindicat una millora del finançament universitari i ha exposat que “mantenir el nivell que ofereixen altres països europeus és una missió complicada si comparem l’aportació, molt inferior, que reben els centres catalans respecte als de països similars al nostre”.

Per acabar, ha posat en valor “el talent URV” i ha destacat els nomenaments recents de personal docent i investigador de la Universitat en càrrecs de la Generalitat: el conseller Ensenyament, Josep Bargalló; el secretari d’Universitats, Francesc Xavier Grau; la directora general d’Educació Infantil i Primària, Mar Camacho; la directora general d’Indústria, Matilde Villaroya, i el director general d’Universitats, Josep Pallarès.

La consellera Àngels Chacón ha matisat, durant el parlament de cloenda de l’acte, que “la concentració d’aquest talent es troba a la conselleria d’Empresa i Coneixement”. Ha apuntat com les tecnologies “ens estan canviant de manera disruptiva i ens preguntem quin rol ha de tenir l’Administració Pública i, en concret la Universitat”.

Per això considera necessari treballar per al Pacte Nacional per a la Universitat, “perquè ens cal un model estable, segur i eficient”, que “ha de ser consensuat entre els agents de recerca i de la Universitat i en l’àmbit polític”. Un cop definit el model, ha reconegut que “cal el finançament necessari per fer-lo efectiu” i s’ha compromès a “pressionar tan fort com puguem per aquest finançament necessari”, recollint la petició de la Universitat.

El president del Consell Social ha posat en relleu que la URV ha de ser un referent en la construcció de la societat, tant en l’àmbit econòmic com social, en què la formació té un paper clau per a la reducció de les desigualtats socials. Pedrerol ha demanat a la rectora teixir aliances “necessàries per seguir enriquint la Universitat”.

A l’acte hi han assistit representants d’institucions i entitats del territori i membres de la comunitat universitària.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*