25/09/2020

Presentades 12 tesis del Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana

Des del 2006 han obtingut el títol ja quinze promocions i s’han efectuat més de 200 treballs de recerca

Només algun estudiant va presentar el seu treball de recerca de manera presencial des de la seu de l'IPHES - Gala Gómez/IPHES

Un grup de 12 estudiants d’Espanya, França i Itàlia del Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana, cinc d’ells de la Universitat Rovira i Virgili (URV), van defensar les seves tesis el passat 21 de setembre, en sessió virtual. Únicament alguns de la URV ho van fer de manera presencial des de la seu de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), ubicat al campus Sescelades, a Tarragona. També van intervenir en línia els membres del tribunal, format per representants del consorci Erasmus Mundus.

El Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana s’efectua en partenariat amb altres institucions europees, concretament la Universita’ degli Studi di Ferrara (Itàlia), el Muséum National d’Histoire Naturelle (MNHN) (París, França), i l’Instituto Politécnico de Tomar (Portugal).

La majoria dels estudiants van defensar les tesis en línia i el tribunal va seguir així també la sessió

Les primeres tesis d’aquest màster es van llegir el 2006. Des de llavors s’han graduat quinze promocions i s’han efectuat més de 200 treballs d’investigació, molts dels quals tenen com a base diferents projectes en els quals hi participa l’IPHES, en la línia d’aquest centre d’unir la docència amb la recerca, el treball de camp i la socialització.

Precisament, el Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana es va començar a impartir a la URV el curs 2004-2005, gràcies a la investigació que es realitza a l’IPHES, que pren part en els principals projectes mundials en el seu àmbit. El programa Erasmus+ és un important reconeixement a la seva qualitat i és un atractiu molt especial pels estudiants d’arreu del món i per a la internacionalització de l’IPHES.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*