10/10/2022

Presentat el CD de la Suite Rovira i Virgili, compost per Carlota Baldrís i interpretada per la Coral i l’Orquestra de la URV

Les dues formacions interpreten el concert que posa música als poemes d’exili de Rovira i Virgili en la celebració del 25è aniversari de la Fundació Josep Irla

Un moment de l'actuació de la Coral i l'Orquestra de la URV als jardins del Museu Pau Casals.

La Fundació Josep Irla ha celebrat el 25è aniversari de la seva creació amb un concert de la Suite Rovira i Virgili per als seus socis, que va tenir lloc als jardins del Museu Pau Casals, la casa del mestre a la platja de Sant Salvador, el dissabte 8 d’octubre a la tarda. El concert va ser a càrrec del Cor i l’Orquestra de la URV, sota la direcció de Miquel Massana, i el rapsode Pere Navarro, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat.

En el concert d’aquest dissabte es va presentar l’edició del CD de l’obra, que va ser enregistrat a l’Auditori Josep Carreres de Vilaseca. Properament estarà disponible a la Botiga de la URV.

D’esquerra a dreta, Pere Navarro, Miquel Massana, Montse Rios i Carlota Baldrís, amb el CD de la Suite Rovira i Virgili.

La Suite Rovira i Virgili va ser un encàrrec dels directors de la Coral i l’Orquestra de la URV, Montserrat Rios i Miquel Massana, a la compositora Carlota Baldrís, per celebrar els 30 i el 20 anys de la seva fundació, respectivament. L’obra està composta a partir dels poemes dels llibres La Collita Tardana i La Collita Darrera, amb edició a càrrec d’Elena de la Cruz Vergari, professora del Departament de Filologies Romàniques, i és un homenatge a Antoni Rovira i Virgili (1882-1949), periodista, escriptor i polític republicà.

Un moment del concert amb motiu del 25è aniversari de la Fundació Josep Irla.

Publicacions URV va editar el llibre de la Suite Rovira i Virgili, que es va presentar al concert de celebració de l’aniversari de l’Aula de Música al desembre de 2021, i també es va publicar la partitura amb una col·laboració de l’editorial musical Clivis i l’editorial de la URV.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*