10/12/2024
Presentat el llibre “Noves històries empresarials de Reus” a la Facultat d’Economia i Empresa
Joan Antoni Domènech, periodista, escriptor i consultor de comunicació, ha inclòs en el segon volum nous relats del Reus dels últims segles
Joan Antoni Domènech, periodista, escriptor i consultor de comunicació, ha inclòs en el segon volum nous relats del Reus dels últims segles
El llibre Noves històries empresarials de Reus ha estat presentat aquest dilluns a la sala de graus de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. La degana, Maria Victòria Sánchez, ha obert l’acte donant la benvinguda als assistents a la presentació del llibre. Sánchez ha destacat que aquest tipus d’esdeveniments “permeten unir el coneixement acadèmic amb la realitat social i econòmica”, i com aquest llibre permet ”entendre millor el teixit empresarial de Reus, una ciutat amb una tradició rica en emprenedoria i innovació”.
Tot seguit, el catedràtic d’Economia Financera Antoni Terceño ha fet la presentació del llibre. Ha explicat que és la continuació del llibre “Històries empresarials de Reus” i que més enllà de ser un llibre de biografies i d’esdeveniments històrics, l’autor aporta raonaments econòmics, socials i històrics per explicar l’èxit o el fracàs dels diferents projectes empresarials. Terceño destaca d’una banda, el capítol sobre la creació de la societat Estudis Universitaris Baix Camp al 1980, promoguda per la Cambra de Comerç, que va aconseguir que la Facultat de Medicina s’instal·lés a Reus. I d’altra banda, la demanda històrica per part de la Cambra de Comerç que la ciutat tingués una escola de comerç, que es va aconseguir amb l’arribada de l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials el 1988, l’origen de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. També ha comentat el capítol dedicat a Romà Perpinyà, il·lustre economista que va modernitzar conceptes econòmics i que dona nom a la Sala en què es fa la presentació del llibre.
Finalment, en la seva intervenció, l’autor, Joan Antoni Domènech, ha explicat com a través de les històries del llibre es pot comprovar com Reus es va convertir durant un temps en un referent econòmic i d’embranzida social. Segons l’autor, la lluita contra les adversitats va ser el que va promoure aquest gran dinamisme econòmic i social a la ciutat. Durant la presentació del llibre, l’autor ha explicat els diferents relats de les nissagues empresarials, com ara les famílies Vilella, Rodríguez i Miarnau, que exemplifiquen la creativitat empresarial i social a Reus.