25/01/2021

Propostes d’educació física en temps de pandèmia per a mestres de primària

Un grup de mestres coordinat per la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV crea un conjunt de propostes motrius per ajudar els docents de les escoles a adaptar les classes d’educació física a les normes de seguretat de la COVID-19

Infant jugant amb una pilota de bàsquet
Foto: Eduardo Rodríguez Machado

La Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia ha creat un grup de treball amb professors d’educació física d’escoles de la província de Tarragona per oferir a tots els docents una proposta d’activitats d’educació física adaptada a les normes de seguretat que han de seguir els centres educatius arran de la pandèmia i que han condicionat especialment les activitats físiques.

L’objectiu de la iniciativa és ajudar sobretot els professors de primària que han de donar classes d’educació física sense ser-ne especialistes, apunta el degà de la Facultat, Luis Marqués. “Ara les classes es divideixen en grups bombolla i el tutor o tutora de cada grup ha d’impartir totes les matèries”, explica el degà.

Les propostes motrius estan disponibles per a tot el professorat en un blog creat pels mestres d’educació física que van respondre voluntàriament a la crida de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. “És una mostra del vincle extraordinàriament fort que té la Facultat amb la comunitat educativa del territori –destaca Luis Marqués–. Cada vegada hi ha més projectes de recerca i innovació en els que treballem directament amb els mestres de les escoles”.

En el grup de treball també hi ha col·laborat la delegació territorial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El passat dimarts 19 de gener es van presentar les propostes en un seminari en línia per a mestres del Baix Camp i se seguirà treballant per ampliar el catàleg d’activitats adaptades a la situació de la COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*