03/07/2015

Seleccionats els primers 10 dibuixos finalistes del concurs “Fes la mascota dels Jocs Mediterranis”

Els nens i nenes finalistes són d’escoles de Perafort, Altafulla, La Selva del Camp, Tarragona, Coma-ruga, Deltebre i Lleida. Els dibuixos s'han presentat en un acte el dijous, 2 de juliol a l’Aula Magna del campus Catalunya, amb el conseller dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, i el degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, Lluís Marquès

Els nens i nenes guanyadors amb els dibuixos, acompanyats de Lluís Marquès (a l'esquerra de la foto) i Javier Villamayor.

Ara, des del dia 2 de juliol i fins el dia 16, es pot participar en la votació popular per escollir els cinc darrers dibuixos finalistes del concurs, dels quals sorgirà el dibuix guanyador d’on s’inspirarà finalment la mascota de Tarragona 2017. Les votacions són electròniques, a través de la pàgina de Facebook dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Dels 10 dibuixos finalistes, 8 procedeixen d’escoles de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre i dos de l’Aula Virtual. Els estudiants són: Pol del Castillo (Escola La Portalada d’Altafulla), Aleix Girona (Escola Abel Ferrater de La Selva del Camp), Anna Mato (Escola César August de Tarragona,) Clàudia Pla (Escola Josep Veciana de Perafort), Àngel Pareja (Escola Els Secallets de Coma-ruga, El Vendrell), Desirée Bonet (Escola L’Assumpció de Deltebre, Blanca de Juanas (Col·legi Vedruna Sagrat Cor de Tarragona), Maria Selva (Aula Virtual, de Lleida), Pol Saone (Escola Pax de Tarragona) i Pol Fernández (Aula Virtual, de Tarragona).

Un moment de l'acte de la presentació dels dibuixos finalistes.
Un moment de l’acte de la presentació dels dibuixos finalistes, amb representants de les escoles i famílies.

El degà Lluís Marquès ha manifestat la importància i avenços del Projecte Educatiu dels Jocs i ha agraït la presència i participació de nens i familiars, així com el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i de l’ICE de la URV. Per la seva banda, Javier Villamayor ha destacat la “àmplia representació territorial en els dibuixos guanyadors. Això demostra que els Jocs són un projecte de territori i que el seu llegat va molt més enllà de l’esport. Gràcies als més de 10.000 nens i nenes que han dibuixat amb molta creativitat la mascota de Tarragona 2017”.

Més de 10.000 nens i nenes participants

El concurs de dibuix “Fes la Mascota dels Jocs Mediterranis” va tancar el seu darrer termini d’entrega el passat 30 de juny, i també el termini per a la categoria de l’Aula Virtual, dirigida a nens i nenes d’arreu del país. En total més de 10.000 nens i nenes han dibuixat la mascota dels Jocs, dels quals 252 dibuixos van ser prèviament seleccionats pels 84 centres participants (74 del Camp de Tarragona i 10 de les Terres de l’Ebre), i 113 dibuixos s’han rebut des de l’Aula Virtual.

El Projecte Educatiu Tarragona 2017

La URV coordina el Projecte Educatiu dels Jocs, a través del grup de recerca @RGET del Departament de Pedagogia, encapçalat per Lluís Marquès i amb el professor José Cela, i supervisat pel Departament del Serveis d’Esports de Tarragona 2017.

El Projecte està dirigit a estudiants d’edats compreses entre els 3 i els 18 anys de centres educatius públics, privats i concertats de la demarcació. Contempla quatre objectius principals vinculats al llegat dels Jocs: promoure els valors de l’esport vinculat al desenvolupament integral de l’infant, difondre principis i valors a l’àmbit escolar, estimular el desenvolupament de talents per a la pràctica educativa de l’esport i fomentar el sentiment de pertinença a la cultura de la Mediterrània.

Més informació:

www.tarragona.cat/tarragona-2017

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*