13/03/2018

Sergio Nasarre, assessor de la Comissió Internacional del Ministeri de Medi Ambient alemany i de l’Observatori d’Habitatge de Barcelona

Aquests nomenaments reforcen el posicionament de la Càtedra d'Habitatge com a una de les principals institucions al món en aquesta matèria

Sergio Nasarre, director de la Càtedra Unesco d’Habitatge de la URV i catedràtic de Dret Civil, ha estat nomenat, en aquest any, membre del Consell Assessor de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona i membre de la Comissió Assessora Internacional del Ministeri Federal per al Medi Ambient d’Alemanya.

Els nomenaments com a assessor d’aquestes dues prestigioses entitats són gràcies a la seva expertesa en el camp de l’habitatge i el seu paper en múltiples estudis i encàrrecs de la Comissió Europea. Això li permetrà desenvolupar encara més un dels tres grans eixos de la Càtedra UNESCO d’Habitatge, que és la transferència de coneixement a la població, cercant així un alt impacte social en aquesta matèria. Els nomenaments reforcen el posicionament de la Càtedra i la converteixen en una de les principals institucions en aquest àmbit, tant a nivell nacional com internacional.

El desembre de 2013, el govern alemany va traslladar la responsabilitat del desenvolupament urbà, l’habitatge, la infraestructura rural, la llei d’edificació pública, l’edificació, la indústria de la construcció i els edificis federals al Ministeri Federal per al Medi Ambient, la Conservació de la Natura, la Construcció i la Seguretat Nuclear (BMUB). La seva funció és fomentar unes bones condicions de l’habitatge a Alemanya, com un dels pilars bàsics de la qualitat de vida i el bon clima social. Sergio Nasarre formarà part de l’assessorament del projecte “Housing Policies in the European Union” d’aquest Ministeri, un projecte creat per tal de preparar les polítiques d’habitatge que el govern alemany proposarà a la Unió Europea durant la seva presidència l’any 2020.

L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona neix el passat juliol de 2017 de la mà de quatre administracions: l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Persegueix donar suport al disseny de les polítiques públiques d’habitatge i alhora vol ser una eina que permeti acostar la informació sobre habitatge a la ciutadania. Elaborarà estudis específics juntament amb l’informe anual sobre la situació del parc immobiliari, les polítiques d’habitatge i el mercat immobiliari i el sector de la construcció i la rehabilitació.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*