22/11/2021

Sessió informativa del finançament europeu per als projectes d’hidrogen i energia

L'activitat es va organitzada conjuntament entre la USPIR, la Vall de l’Hidrogen de Catalunya i el Port de Tarragona

Finançament europeu pels projectes d’hidrogen i energia

La sessió sobre l’actualitat en el sector de l’hidrogen i l’energia en programes i iniciatives europees es va celebrar el passat 11 de novembre en format híbrid. De manera presencial alTeatret del Serrallo i retransmesa al mateix temps en línia. En total hi van participar 63 persones entre membres de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, la comunitat investigadora de la universitat, representants d’institucions i empreses.

La sessió va anar a càrrec de Marina Martínez, repesentant de l’Agencia Española de Innovación (CDTI – Centro para el Desarrollo Tecnológico en Industrial, Ministerio de Ciencia e Innovación) a l’oficina de Brussel·les (oficina SOST – Spanish Office for Science and Technology), on coordina el programa d’especialització de gestors en l’àmbit europeu des de 2009. Dona suport a tots els clústers del Pilar 2 d’Horizon Europe i és Punt Nacional de Contacte del Cluster 3 Civil Security for Society per part de CDTI.

Es va fer un repàs de les principals iniciatives europees que tracten sobre l’hidrogen i l’energia i va fer una pinzellada d’accions que es poden desenvolupar a nivell nacional però amb fons europeus, per exemple, a través del Fons Nacional de Recuperació Econòmica 2021-2023.

Carburos Metálicos i a IDIADA van portar un autobús i un cotxe H2 a l’esdeveniment i els participants presencials van poder fer un trajecte en autobús incloent una demostració de recàrrega.

La Unitat de Suport a Propostes Internacionals d’RDi (USPIR) ha estat l’organitzadora d’aquesta sessió, juntament amb la Vall de l’Hidrogen de Catalunya i el Port de Tarragona. La USPIR és la unitat de la URV que té l’objectiu de donar suport als investigadors en la redacció de propostes per aconseguir el finançament internacional dels seus projectes de recerca.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*