24/04/2020
S’inicia un estudi per valorar l’efecte del confinament en l’alimentació, l’obesitat, l’ansietat i la depressió
Investigadors de la URV i l’IISPV inicien les enquestes a la població. Els resultats es compararan també amb altres països amb diferents estratègies de confinament
Investigadors de la URV i l’IISPV inicien les enquestes a la població. Els resultats es compararan també amb altres països amb diferents estratègies de confinament
L’enquesta que han realitzat investigadors del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, liderats per la investigadora Mònica Bulló, s’ha dissenyat per valorar els efectes que la situació de confinament actual poden tenir en el sobrepès i l’obesitat, però també en la qualitat de l’alimentació, de la son i d’aspectes psicològics relacionats amb l’ansietat o la depressió.
L’enquesta s’inicia ara a l’Estat espanyol i està destinada a població adulta i en una segona fase s’estendrà a d’altres països europeus i possiblement llatinoamericans per poder comparar l’impacte que han tingut les diferents estratègies de confinament que s’han adoptat cada país. Per poder tirar endavant l’estudi necessiten, en aquesta primera fase, 3.000 respostes.
El mateix grup investigador ha començat a treballar també en la realització d’un estudi a nivell europeu per tal de valorar l’efecte que el confinament pot tenir a més llarg termini, no només sobre la incidència d’obesitat, sinó també sobre l’evolució de diversos factors de risc metabòlic i patologies associades. De moment treballen amb investigadores i investigadors de la Universitat de Ionannina (Grècia) i de l’Imperial College de Londres.
Podeu respondre l’enquesta aquí.