14/04/2020
Territori, comunitats i comunicació centren la Setmana del Doctorat en Antropologia i Comunicació on-line
Les jornades comencen el 14 d'abril i finalitzen el 17 i incorpora qüestions com les marques territori, les destinacions turístiques sostenibles o les indicacions geogràfiques de productes de qualitat
Les jornades comencen el 14 d'abril i finalitzen el 17 i incorpora qüestions com les marques territori, les destinacions turístiques sostenibles o les indicacions geogràfiques de productes de qualitat
El programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació (DAC) de la Universitat Rovira i Virgili comença avui dia 14 d’abril i fins al 17, una intensa activitat acadèmica en el marc de la Setmana del DAC. El programa d’enguany se centra en la temàtica “Territoris: dels comuns a la marca”. Avant l’emergència sanitària, l’edició s’ha adaptat completament a la modalitat on-line.
La Setmana del DAC s’estructura en les VII Jornades de formació i en el VII Seminari de seguiment. Les Jornades de formació compten aquest any amb la conferència inaugural del professor Ismael Vaccaro (McGill University, Canadà), la professora Margarita Brugarolas (Universitat Miguel Hernández d’Elx), i la professora Luisa Andreu (Universitat de València).
La temàtica de les jornades de formació se centrarà en la qüestió dels bens comuns (the commons), l’antropologia del territori i el paper de la comunicació. La qüestió dels comuns engloba aspectes relacionats amb l’antropologia del medi ambient i de l’ús humà de l’espai rural. El debat incorpora qüestions com les marques territori, les destinacions turístiques sostenibles o les indicacions geogràfiques de productes de qualitat.
Professors i estudiants que pertanyen al programa també assistiran al Seminari de seguiment on-line, en què una part dels estudiants presenta els seus treballs i avenços de recerca. Mitjançant les eines del Campus Virtual podran penjar i visualitzar les presentacions, documentació i breus vídeos, mentre que en els fòrums s’obre un debat dinamitzat pels coordinadors.
L’activitat està dirigida a la comunitat del programa del DAC, que compta amb més de vuitanta estudiants, dels quals més de la meitat són internacionals, i quaranta directors i directores de tesi. El programa es desenvolupa de forma conjunta pel Departament d’Estudis de Comunicació i el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV. Més informació a la pàgina web del Programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació.