26/10/2021
Tres projectes del PAS són reconeguts amb el Premi Xavier López Vilar 2021 a la millora de la gestió
Són un aplicatiu de l'USPIR per automatitzar la cerca de convocatòries de recerca personalitzada per als grups de recerca; una proposta de treball col·laboratiu del Servei de Recursos Econòmics, i el Projecte d'Alimentació Saludable i Sostenible de l'Oficina de Compromís Social per incidir en els hàbits de la comunitat URV
Són un aplicatiu de l'USPIR per automatitzar la cerca de convocatòries de recerca personalitzada per als grups de recerca; una proposta de treball col·laboratiu del Servei de Recursos Econòmics, i el Projecte d'Alimentació Saludable i Sostenible de l'Oficina de Compromís Social per incidir en els hàbits de la comunitat URV
L’onzena edició del Premi Xavier López Vilar, que atorga el Consell Social de la URV als projectes del personal d’administració i serveis que destaquen per la seva qualitat i la millora contínua de la gestió, ja té guanyadors. Són “Covid, noves formes de pensar, noves maneres de treballar”, de Carles de la Cuadra, Núria Adzerias, Esther Salla i Leandre Romeu, del Servei de Recursos Econòmics; “Aplicatiu per millorar l’estratègia de finançament internacional dels grups de recerca de la URV”, de Bogdan Naé, Vanesa Ruana i Ignasi Salvadó, de l’USPIR (UGAD), Ruth Marqués, de l’Oficina de Compromís Social, pel projecte “Alimentació saludable i sostenible de la URV”.
Covid, noves formes de pensar, noves maneres de treballar
En la modalitat de projectes implantats que susceptibles de ser aplicats en altres estructures organitzatives de la URV hi ha la proposta de l’equip del Servei de Recursos Econòmics, basada en l’acceleració i transformació digital i la implantació del teletreball impulsada per la Covid-19. El treball presentat mostra com es va transformar la forma de relacionar-se de la Secció de Tresoreria i les diferents unitats. Més concretament, es promou l’esperit col·laboratiu: compartir dades, compartir fitxers, compartir tasques i espais comuns de treball, aprofitant les eines que la URV havia posat a l’abast de les unitats. Aquest projecte té com a avantatges la reducció del temps de descarrega de fitxers, disposar de més informació sobre els fitxers i crear sinergies.
Aplicatiu per millorar l’estratègia de finançament internacional dels grups de recerca de la URV,
En la modalitat de projectes implantats d’abast local que no són susceptibles de ser aplicats a altres estructures organitzatives de la URV, hi ha l’eina de l’USPIR. La Comissió Europea publica centenars de convocatòries per finançar projectes de recerca al portal Funding & Tender opportunities, però cercar manualment les convocatòries més adients per cada grup de recerca és una tasca àrdua. Per això el personal de la Unitat de Suport a Propostes Internacionals d’R+D+I ha creat un aplicatiu per automatitzar aquest procés, la qual cosa permet fer-lo més eficient i amb menys temps. El procés se simplifica i es disminueixen les càrregues de treball dels tècnics. Els objectius d’aquest aplicatiu són: incrementar la participació dels investigadors principals en programes internacionals de recerca; augmentar la productivitat dels membres de la USPIR, i incrementar la qualitat de la gestió de les dades sobre l’estratègia de finançament internacional dels grups de recerca.
Promoció de la salut integral en l’àmbit universitari i la societat
La URV ha impulsat el projecte Alimentació i estil de vida saludable i sostenible amb l’objectiu de promoure la salut integral en l’àmbit universitari i la societat en el seu conjunt. És una iniciativa dins d’una perspectiva més àmplia envers la salut i el benestar que fa més fàcil la tria d’opcions més saludables i sostenibles, que ha guanyat el premi . A partir dels resultats d’una enquesta en què han participat més de 1.400 membres de la comunitat universitària, s’ha elaborat i difós un decàleg, una guia i un vídeo amb recomanacions saludables. El projecte preveu futures accions com la valoració nutricional dels menús que s’ofereixen als menjadors universitaris, xerrades sobre alimentació i un programa de pauses actives per evitar el sedentarisme. Aquest projecte ha guanyat en la modalitat de concurs d’idees, per a propostes de millora estructurades com a projecte.