28/11/2022

Els titulats d’Inserlab posen en valor l’aprenentatge a la URV per trobar feina i superar barreres

El programa per a joves amb discapacitat intel·lectual va reunir els exestudiants en una jornada d'alumni

Alguns dels Alumni del programa Inserlab.

El Programa Inserlab per a joves amb discapacitat intel·lectual de la URV va celebrar la primera jornada d’alumni el passat 25 de novembre. La jornada volia ser un punt de retrobada, per compartir els reptes actuals i per reinvidicar un Programa formatiu d’aquestes característiques al Camp de Tarragona després que la 5a edició del programa que havia de començar al novembre s’ha hagut de cancel·lar per falta d’estudiants.

Els protagonistes de la Jornada van ser els exestudiants. Amb la col·laboració del periodista Ricard Lahoz, els titulats van explicar on són gràcies a Inserlab i quins són els seus reptes de futur. Pau Palau i Judith Porras, estudiants de la primera edició, van compartir una primera taula. Col·laboren amb el Programa des de la primera edició fent xerrades de promoció i donant suport als nous estudiants. A Judith Porras, “Inserlab li va canviar la vida”, tal com va afirmar, i per a Pau Palau el programa té una assignatura pendent: “Arribar als joves de les Terres de l’Ebre”.

Pau Palau i Judith Porras, estudiants de la primera edició d’Inserlab.

Sergi Moncunill i Sara Muñoz van compartir la segona taula. En Sergi, després d’aprovar unes oposicions, aviat entrarà a treballar a l’Agència Tributària a Tarragona. Segons aquest alumni, “el primer pas per aprovar les oposicions el vaig fer quan vaig traspassar la porta del campus Catalunya. Tot un èxit per a una persona amb disCapacitat”.

Durant la seva estada a la URV, la Sara Muñoz ha col·laborat en temes d’accessibilitat cognitiva amb el Servei de Recursos Educatius de la URV. La de divendres era la seva primera experiència com a ponent d’una taula, tot un repte per a una persona tímida, però tal com va afirmar, “a la URV he après a parlar en públic i a acabar amb la meva timidesa”. Trencar barreres és precisament un dels lemes d’Inserlab.

Sergi Moncunill i Sara Muñoz, estudiants de les primeres edicions d’Inserlab.

Durant la Jornada també van tenir-hi veu els pares. Tots van coincidir en el fet que mai oblidaran el dia de la graduació.

Titulats del programa Inserlab amb el professorat i el periodista Ricard Lahoz.
Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Araceli Rodríguez |

    Una de las titulaciones que causa mayor orgullo a nuestra universidad. Gracias a los que lo hicisteis y lo hacéis posible.

Comenta

*