04/10/2017

Un equip de la URV, premiat en un concurs mundial de disseny de vehicles propulsats per reaccions químiques

Estudiants de l’ETSEQ es classifiquen, amb el seu pòster, en tercera posició de la Chem-E-Car Competition que s’ha celebrat a Barcelona en el marc del Congrés Mundial d’Enginyeria Química

Els integrants del grup guanyador de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química han estat Marina Armengol, Nazar Romaniv, Raquel Munuera, Beatriz López, Oumayma Chaatouf, Clara Aliana i David Miró. A la imatge, acompanyats del professor Ricard Garcia-Valls.

Vint-i-cinc equips d’estudiants d’universitats d’arreu del món han participat en el concurs mundial que organitza d’Institut Americà d’Enginyers  (AIChE) cada dos anys i que, en aquesta edició, s’ha celebrat a Barcelona coincidint amb el Congrés Mundial d’Enginyeria Química (WCCE10). Un equip d’estudiants de primer i quart curs del grau d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili ha quedat classificat en tercera posició en una de les dues parts d’aquesta competició mundial de cotxes.  L’equip s’havia classificat durant el curs passat  en un concurs intern de la Universitat que els va donar pas a participar en aquesta competició.

En el concurs que ha tingut lloc aquest cap de setmana els participants han hagut de fabricar cotxes que funcionen a partir de reaccions químiques -no mecànics-, amb control químic del vehicle i amb motor químic, dissenyat a partir dels seus coneixements d’enginyeria. Per poder entrar en aquesta part de la competició ha estat necessari passar tots filtres sobre la seguretat química.  Prèviament els equips van haver de fer un pòster explicant el seu projecte i per poder seguir amb la competició i mostrar el cotxe en acció, el mínim requerit havia de ser del 70%. Després de mostrar i explicar el seu pòster, els alumnes de la URV han quedat classificats en tercer lloc en aquesta part de la competició  i s’han endut el tercer premi per la qualitat del seu pòster.

L’altra part de  la competició, a la qual han pogut accedir ha estat la demostració del cotxe durant la qual tenien un temps controlat per engegar les reaccions, fer córrer el cotxe i aturar-se a una distància determinada portant un pes determinat. En aquesta part de la prova l’equip no s’ha pogut classificar entre els primers.

El concurs Chem-E-Car Competition de AIChE, que a nivell mundial s’organitza cada dos anys, incorpora estudiants universitaris al disseny i construcció d’un cotxe propulsa per una font d’energia química que ha de portar, amb seguretat, una càrrega específica a una distància i una parada determinades. Aquesta és la primera vegada que s’hi ha presentat un equip de la URV i, després dels bons resultats,  l’objectiu és poder entrar a la competició en les properes convocatòries.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*