26/12/2014

Un estudi sobre la fibromialgia guanya un premi del Col·legi d’Infermeria de Tarragona

L'estudi liderat pel campus Terres de l’Ebre, guanya un premi atorgat en la Jornada Investinf, que vol potenciar la recerca en infermeria a la demarcació

El treball “Relació d’ajuda o counselling en la interacció social i la vida quotidiana de les persones amb Fibromialgia a una àrea rural de Catalunya”, realitzat per set professores d’infermeria del campus Terres de l’Ebre, ha guanyat el segon premi de treball de recerca en la 3ª Jornada Investinf del Col•legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Tarragona. El premi és de 400 euros.

Les autores del treball són Pilar Montesó, Maria Teresa Panisello, Sara Romaguera, Maria Luisa Mateu, Montserrat García, Maria Teresa Cubí i Lidia Sarrió, totes elles docents de la Facultat d’Infermeria a Tortosa.

Concretament, l’estudi que han realitzat analitza les dificultats de les persones que pateixen fibromialgia en la seua vida quotidiana, i parteix de la hipòtesi que el canvi d’activitats i creences dels pacients poden millorar considerablement els símptomes de la malaltia. És a dir, coses tan senzilles com demanar ajuda, descansar més i no intentar arribar a tot.

Per dur a terme aquest estudi, que forma part d’un estudi més ampli sobre aquest tema que coordina també la URV, les autores han analitzat quins són els principals problemes que pateixen 44 pacients amb fibromialgia de l’àrea de Tortosa.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*