03/12/2021

Un nou carril bici uneix la plaça Imperial Tàrraco amb els campus Catalunya i Sescelades

Es tracta d’un recorregut de 2 quilòmetres de carril segregat als quals s’hi sumen els 646 metres corresponents a l’avinguda Roma

Aquest divendres s’ha inaugurat el nou carril bici que uneix la plaça Imperial Tàrraco i els campus Catalunya i Sescelades. L’alcalde Pau Ricomà ha explicat: “Avui Tarragona fa un pas endavant en mobilitat sostenible” amb la inauguració d’aquest carril bici que permet treballar “en la descarbonització del transport a la ciutat”. Ricomà ha posat de manifest que “l’objectiu del govern municipal és recosir la ciutat amb carrils bici”. Finalment l’alcalde també ha destacat que amb aquest nou carril “donem sortida a una llarga reivindicació de la universitat per a unir els dos campus”.

Per la seva banda, la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, també ha remarcat la participació de la universitat en la en la fase prèvia del projecte i en la definició de l’itinerari. Figueras ha explicat que el carril bici permetrà que els estudiants “puguin arribar amb seguretat als campus amb transport sostenible, tot esperant que sigui un gran èxit”.

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha volgut agrair el compromís de “entitats ecologistes, clubs ciclistes, cooperatives de mobilitat sostenible que s’han sumat a aquest projecte”. Puig també explicat que aquest carril és el primer però que “en vindran més: volem que l’avinguda Roma s’uneixi amb el carril de Ponent amb l’ampliació del Pont del Francolí que hem pactat amb l’estat i també volem que el carril de Pere Martell arribi a la Part Baixa i connectar així amb el carril del port que s’allargarà fins connectar amb Altafulla”.

L’obra del carril bici ha tingut un pressupost d’ adjudicació de més de 460.000 euros. Es tracta d’un recorregut de 2 quilòmetres de carril segregat als quals s’hi sumen els 646 metres corresponents a l’avinguda Roma, en la qual s’ha pacificat el trànsit dels carrils laterals.

El recorregut del nou carril bici educatiu uneix Sant Pere i Sant Pau amb la plaça Imperial i, en una segona fase, s’estendrà cap a Ponent. Des del campus Sescelades de la URV baixa cap a la plaça Imperial Tàrraco passant pels carrers Comas i Maduell i Pi Maragall, camí dels Quatre Garrofers, avinguda Catalunya i Marquès de Montoliu. A l’avinguda Roma s’ha pacificat el trànsit dels carrils laterals per tal de que els sistemes de mobilitat sostenible tinguin preferència, desplaçant les parades de busos als carrils centrals.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*