19/03/2019

Un nou programa finança contractes de professionals per combinar l’assistència en hospitals amb el doctorat

La iniciativa pretén retenir talent a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la URV i l'IISPV

Talent-Salut és un nou programa que impulsa la URV amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i quatre centres hospitalaris de la demarcació per atraure i retenir talent de professionals de la salut en aquests hospitals i oferir-los formació avançada. El perfil que es cerca és el de persones que hagin fet la residència de metge, farmacèutic o biòleg recentment, i personal d’infermeria, per optar a un contracte que els permetrà dedicar mitja jornada a l’assistència sanitària i l’altra mitja a la recerca a través d’un programa de doctorat de la Universitat.

El programa incentiva, doncs, les competències de futurs doctors en ciències de la salut perquè repercuteixin sobre les persones que viuen al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre i, a la vegada, pretén retenir el seu talent a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Per això, s’ofereix als candidats que ja estan exercint en l’àmbit assistencial una formació avançada, seguir un programa de doctorat, dur a terme un projecte en un grup de recerca i defensar la tesi doctoral.

En total, es contractarà a 7 professionals de la salut a través d’una convocatòria pública. Quatre dels contractes són per a persones que hagin finalitzat el període de Formació Sanitària Especialitzada (FSE) durant els darrers dos anys i vulguin exercir en algun dels centres hospitalaris que integren l’acord, un cinquè serà per a un infermer o infermera que exercirà a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Tots ells es componen d’un contracte a temps parcial, de 20 hores setmanals corresponents a l’activitat de recerca i formació doctoral, finançat per la Diputació de Tarragona, i es complementaran amb un altre contracte a temps parcial, també de 20 hores setmanals, de facultatiu especialista o d’infermera que pagaran els respectius centres assistencials. El contractes tindran una durada d’un any, renovable a un any més. A més a més, als 5 contractes anteriors s’hi sumen 2 contractes més per a persones que hagin finalitzat la FSE a l’Hospital Universitari Joan XXIII i que finançaran la Fundació Joan XXIII i l’Institut Català de la Salut aprofitant la mateixa convocatòria.

Les persones seleccionades desenvoluparan un projecte de recerca en col·laboració amb el centre hospitalari i alineat amb les àrees estratègiques de la URV i l’IISPV. Així, el programa Talent-Salut respon a l’aliança estratègica entre la Diputació de Tarragona i la URV per tal de reorientar el sistema productiu basant-lo en la societat del coneixement com a instrument de millora i modernització de les comarques del sud de Catalunya.

Un moment de la presentació del programa Talent-Salut.

A la vegada, el programa Talent-Salut pretén “assegurar el relleu generacional dels facultatius docents de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut”, segons ha explicat la rectora de la URV, María José Figueras, durant la presentació de la iniciativa. D’aquesta manera les persones que s’incorporin al quadre docent de la facultat tindran també “la competència de recerca”.

En aquest sentit, Joan Vendrell, director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, ha afegit que l’acord és la base per resoldre una mancança històrica i, a la vegada, assegurar “la captació de residents”, que escolleixin els hospitals universitaris de la demarcació perquè els ofereixen possibilitats de tenir una carrera professional i acadèmica.

El vicepresident primer de la Diputació, Quim Nin, ha assenyalat que “per a la Diputació, participar en aquest programa demostra el valor que provoquen les sinergies positives que es generen en el nostre àmbit territorial quan es treballa amb objectius compartits. Cercar, de manera intel·ligent, que  les potencialitats de molts bons professionals, de present i de futur,  es consolidin amb l’arrelament  en els centres del Sud de Catalunya és una visió profitosa d’encarar els reptes de futur que té el món de la salut a casa nostra”.

Les persones que tinguin el perfil requerit poden presentar la seva sol·licitud fins al 15 d’abril de 2019. Les bases i la informació completa de la convocatòria és pot trobar al web de la FURV.

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*