06/10/2017

Un simposi estudia la figura de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner

Aquesta primera trobada se celebra a Reus organitzada per la Taula Lluís Domènech i Montaner, amb la participació de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura

L'Institut Pere Mata, projectat per l'arquitecte i construit entre 1897 i 1912. A la foto, Pavelló dels Distingits. Autor: Tomàs.

En el marc de Reus Capital Cultural 2017, el I Simposi Lluís Domènech i Montaner té lloc els dies 6 i 7 d’octubre al Centre de Lectura, organitzat per la Taula Lluís Domènech i Montaner. Neix amb l’objectiu d’aprofundir en la vida i obra de l’arquitecte, polític i intel·lectual, un dels personatges més complets i determinants de la Catalunya de finals del segle XIX i d’inicis del XX. Va ser també historiador, humanista, dissenyador de tipografies i enquadernacions de llibres i il·lustrador, i mestre de deixebles com Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch o Josep Maria Jujol.

Amb una periodicitat biennal i amb caràcter itinerant, el Simposi pretén esdevenir un punt de trobada i comunicació entre investigadors, agents i institucions interessades en el llegat domenequià. El Simposi és la primera activitat promoguda per la Taula Lluís Domènech i Montaner, que impulsen de manera mancomunada els ajuntaments de Barcelona, Reus i Canet de Mar amb el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner i la Fundació Lluís Domènech i Montaner.

L’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV hi participa, a través de les intervencions de tres investigadors. Aquest matí Pau de Solà-Morales, director de l’Escola, i Roger Miralles, professor expert en modernisme, han fet la ponència: “Lluís Domènech i Montaner en el context reusenc i català del fi de segle”. A la tarda el professor Jordi Sardà, autor de llibres sobre els edificis de l’arquitecte a la ciutat, desenvolupa: “Lliçons urbanes. Domènech i Montaner a Reus”. A la ciutat, la petjada de l’arquitecte és molt destacable, amb obres com l’Institut Pere Mata, la casa Rull, la casa Navàs o la casa Gasull. També intervé el professor Paolo Russo de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, que pronuncia: “Patrimoni arquitectònic, marca de ciutat i pràctiques turístiques”, conjuntament amb Alessandro Scarnato, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC). Al Simposi fan conferències també historiadors, arxivers i antropòlegs, entre d’altres especialistes.

Tan divendres 6 com dissabte 7 d’octubre, es fan visites guiades als edificis de l’arquitecte a Reus, a càrrec de Reus Promoció i Còdol Educació.

Més informació:

I Simposi Lluís Domènech i Montaner

Print Friendly, PDF & Email
Subscriu-te als butlletins de la URV

Comenta

*