12/06/2024

La URV és la primera universitat de l’Estat en Igualtat de gènere segons el rànquing d’impacte Times Higher Education

El rànquing, que reconeix les universitats pel seu impacte basat en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, valora prop de 2.000 universitats. En la posició global, la URV es troba entre les 200 millors del món

L’impacte que tenen les universitats sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides ha donat lloc a la sisena edició del rànquing que elabora la revista Times Higher Education (THE). Es tracta d’una classificació global del posicionament de les universitats del món, on la URV s’ha situat a les posicions 101-200 entre les 1.963 universitats que hi han format part. La Universitat es manté en la mateixa posició de l’any passat —tot i que enguany hi ha 372 noves institucions al rànquing— i destaca en les categories Igualtat de gènere,  Educació de qualitat, i Acció climàtica. En Igualtat de gènere la URV es troba a la posició 47 a nivell mundial de 1.361 institucions que s’han avaluat en aquest objectiu i és la primera universitat de l’Estat espanyol classificada en aquesta categoria. El passat 15 de maig la Comissió Europea va guardonar la Universitat amb el premi Gender Equality Champions, que la reconeix per l’alt nivell d’assoliment en la implementació dels plans d’igualtat.

La primera posició del rànquing l’ocupa la Universitat de Western Sydney, d’Austràlia. La URV comparteix posició (101-200) amb dues universitats catalanes més, la Universitat de Barcelona i la de Girona i amb tres universitats de l’Estat: Politècnica de València,  Universitat de Jaén i Universitat de Vigo. Totes han obtingut la mateixa puntuació i són les primeres universitats de l’Estat en aquest rànquing.

En el rànquing del THE s’avaluen universitats en funció del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Per cada ODS s’han identificat un conjunt d’indicadors procedents de diferents fonts, entre les quals hi ha les dades que presenten les mateixes universitats i dades de publicacions i citacions. La puntuació global té en compte l’objectiu 17, que valora les aliances amb entitats externes per assolir els objectius i els tres ODS en què la institució té millor puntuació. La valoració final deriva de la mitjana de les puntuacions de l’edició actual i les dues anteriors.

La URV a l’Impact Rankings 2024 segons ODS

A banda de destacar en Igualtat de gènere, els ODS en què la Universitat està millor posicionada en aquest rànquing són Educació de qualitat (top 31 a nivell mundial, de 1.681 institucions) i Acció climàtica (top 65 a nivell mundial, de 924 institucions). Dels objectius restants, cinc s’han situat al top 101-200, dos s’han situat al top 201-300, cinc en el top 301-400 i dos entre la posició 401-600 de la classificació per ODS.

Podeu consultar el rànquing a la pàgina web del Times Higher Education.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*