16/03/2023

La URV renova de nou el segell ‘HR Excellence in Research’

El distintiu de la Comissió Europea reconeix el compromís de la institució en seguir les recomanacions de la Carta Europea de l’Investigador

Una investigadora del grup de recerca MoBioFood de la URV, al laboratori.
Una investigadora de la URV al laboratori, en una imatge d'arxiu.

La Universitat Rovira i Virgili ha renovat per segona vegada el distintiu europeu d’excel·lència en Recursos Humans en investigació. La Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) és una distinció que acredita que la institució contracta els investigadors seguint les recomanacions de la Carta Europea de l’Investigador i que, un cop contractats, els ofereixen les condicions necessàries per fer recerca d’acord amb aquest compromís. La URV disposa d’aquest segell des de 2015 i l’ha renovat en dues ocasions. Mostra, d’aquesta manera, que és una institució compromesa en portar a terme pràctiques de contractació justes i a proporcionar oportunitats atractives per a la seva carrera.

La Comissió Europea ha adoptat la Carta Europea de l’Investigador i el Codi de conducta per al reclutament d’investigadors (European Charter for Researchers and the Code of Conduct for the Recruitment of Researchers).  La Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) dóna suport a les institucions perquè implementin les polítiques i pràctiques que es recullen a la Carta i al Codi.

A la pràctica, el segell és una garantia de que la institució té processos implantats i treballa per a fomentar un ambient de treball favorable per a la investigació, donar suport al desenvolupament professional dels investigadors, proporcionar les millors condicions de treball possibles, promoure la igualtat i millorar la qualitat de la investigació. Alhora el segell acredita també que a la URV se segueixen procediments de selecció oberts, transparents i basats en mèrits.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*