26/11/2018

La vigència del pensament de Juan Bosch, a debat a la URV

Professorat de la Universitat es planteja crear una càtedra amb el nom de l'escriptor i primer president democràtic de la República Dominicana

Visita dels impulsors del Seminari Juan Bosch a l'exposició "Rostros de Quisqueya", feta per fotògrafs dominicans, al campus Catalunya.

El I Seminari Professor Juan Bosch va tenir lloc el passat 23 de novembre a la URV per abordar, entre d’altres, la vigència del pensament del professor Juan Bosch. L’escriptor de la República Dominicana va ser el primer president democràtic del país després de l’assassinat de Rafael Trujillo, l’any 1961, i va ocupar al càrrec menys d’un any a causa del cop d’Estat que el va derrocar. Ara el Centre d’Estudis en Conflictes Socials (CECOS) de la URV i el Consulat de la República Dominicana a Barcelona estudien la creació d’una càtedra que permetria al país llatinoamericà disposar d’assessorament científic.

Juan Bosch, que era descendent de Tortosa, té un llegat literari i polític que el seminari celebrat a la URV va posar al dia. De fet, l’acte va comptar amb l’escriptora dominicana Farah Hallal, especialista en l’obra literària de Juan Bosch, i l’escriptora Goretti Virgili, que va presentar l’obra Guía medicinal y espiritual de plantas tropicales, inspirada en el seu viatge a la República Dominicana. També es va comptar amb la presencia del cònsul de la República Dominicana a Barcelona, Adriano de los Santos; l’agregat cultural de l’Ambaixada de la República Dominicana a Madrid, Víctor Ramírez, el president de la Fundació Juan Bosch a la República Dominicana, Diómedes Núñez Polanco, i, per part de la URV, els professors Santiago Castellà, Oliver Klein i Josep Sánchez Cervelló.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*