21/05/2018

Unes 130 persones fan una caminada solidària en benefici de Proactiva Open Arms a l’Estany d’Ivars

Hi col·labora la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània per sensibilitzar sobre les migracions forçades

Un moment de la VII Volta Solidària en benfici de Proactiva Open Arms a l'estany d'Ivars i Vila-sana.

El diumenge 20 de maig es va fer a l’estany d’Ivars i Vila-sana, a la demarcació de Lleida, la VII Volta Solidària en benefici de Proactiva Open Arms, l’ONG badalonina que rescata del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. La Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV va col·laborar-hi, junt amb Refugees my Europe is your home, Creu Roja Pla d’Urgell i Cal Valls per a la sensibilització sobre les migracions forçades a la Mediterrània.

Van participar de l’activitat unes 130 persones, que van fer un recorregut pels 5 quilòmetres que voregen l’estany i que aquest dia es va convertir de manera simbòlica en la mar Mediterrània. Els participants rebien un passaport a l’atzar en fer la inscripció, i es convertien així en nacionals d’un dels diferents països que conformen la conca mediterrània. D’aquesta manera iniciaven un viatge al voltant de la Mediterrània intentant creuar les fronteres que s’anaven trobant pel camí i que estaven custodiades per policies. Així, la nacionalitat que figurava en el seu passaport els condicionava la seva manera i les seves possibilitats de viatjar, com ocorre en la vida real.

Aquesta va ser la VII volta solidària que organitza el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vilasana. En aquesta ocasió els diners recaptats, 650 euros a través de la inscripció i donatius, eren en benefici de l’organització Pro Activa Open Arms i es pretenia també sensibilitzar de la realitat que es viu a la Mediterrània. Per això, durant tot el recorregut, els participants es trobaven escenografies i plafons amb informacions i, en acabar, podien visionar vídeos de rescats a la Mediterrània i testimonis de persones refugiades.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*