30/07/2018

25 ensenyaments de grau tenen places disponibles

La matrícula d'estudiants de primer ja supera el 9% respecte el curs passat

Els estudiants preinscrits per cursar un grau al sistema universitari català el proper curs 2018-19 poden sol·licitar una de les places disponibles en 25 estudis de la URV. La sol·licitud poden fer-la els dies 30 i 31 de juliol i 2 i 3 d’agost de manera presencial al Servei de Gestió Acadèmica de la Universitat, ubicat al campus Catalunya. En qualsevol cas, els graus amb places disponibles s’oferiran a la preinscripció de setembre, els dies 19 i 20 de setembre.

Els graus de Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils i de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, tots dos amb una durada de tres anys, s’ofereixen per primera vegada per respondre a la demanda del mercat de treball. El primer és el més especialista en el disseny de software i està adreçat a les persones que volen desenvolupar programes per a entorns web i mòbil. El segon és pioner per la seva orientació al disseny i desenvolupament d’equips i processos per fabricar aliments.

El mercat laboral també demana titulats en Llengua i Literatura Catalanes, especialment en el sector de l’ensenyament. No obstant això, en aquest grau s’estudia la llengua i literatura catalanes des d’una perspectiva alhora global i territorial perquè permet la inserció laboral no només en la docència, sinó també en el món editorial, l’edició multimèdia, l’assessorament lingüístic i la crítica literària, entre altres. .

Responent als canvis en les competències professionals, s’han remodelat alguns dels graus, com ara el de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat, que aporta la formació necessària per treballar en models de desenvolupament sostenible i la planificació territorial, tant a l’administració pública com en consultories, amb coneixements específics de les tecnologies de la informació geogràfica. El grau de Gestió en Turisme i Hoteleria també s’ha reorientat per facilitar la inserció laboral, de manera que les assignatures de pràctiques en empreses adquireixen més pes.

Els graus que disposen de places disponibles són els següents:

Grau Població
Administració i Direcció d’Empreses Reus
Administració i Direcció d’Empreses Tortosa
Antropologia i Evolució Humana (Virtual o semipresencial) Tarragona
Arquitectura Reus
Economia Reus
Educació Infantil Tortosa
Educació Infantil El Vendrell
Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris / Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (Agrupació) Tarragona
Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions Tarragona
Enginyeria Elèctrica Tarragona
Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica Tarragona
Enginyeria Mecànica Tarragona
Enologia Tarragona
Finances i Comptabilitat Reus
Fisioteràpia Tortosa
Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat Vila-seca
Gestió en Turisme i Hoteleria Vila-seca
Història / Història de l’Art i Arqueologia (Agrupació) Tarragona
Llengua i Literatura Catalanes / Llengua i Literatura Hispàniques (Agrupació) Tarragona
Relacions Laborals i Ocupació Tarragona
Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils Tarragona
Administració i Direcció d’Empreses (impartit per IGEMA) Barcelona
Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (impartit per EUSES) Amposta
Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport / Fisioteràpia (Simultaneïtat) (impartit per EUSES) Tortosa / Amposta
Màrqueting (impartit per ESIC) Barcelona

L’opció de sol·licitar una plaça disponible als graus amb vacants aquesta setmana permet als futurs estudiants començar les classes al setembre juntament amb els seus companys de promoció, enlloc de l’octubre.

Interès creixent per estudiar a la URV

Des que el dia 13 de juliol va començar el procés de matrícula de primer curs, s’ha constatat un interès creixent dels estudiants per cursar els seus estudis a la URV. Un cop finalitzada la matrícula dels estudiants de nou accés assignats en les primeres preferències, el nombre de nous estudiants de primer ja és el 9% superior al curs 2017-18. En qualsevol cas, el procés d’admissió i matrícula als graus universitaris encara està obert fins al mes de setembre.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*