04/10/2021

314 persones van vacunar-se als punts sense cita dels campus de la URV

Les universitats públiques catalanes fomenten la vacunació amb una campanya de conscienciació

Una de les persones que va vacunar-se al punt sense cita del campus Catalunya.

Fins a 314 persones van passar pels tres punts de vacunació sense cita que el Departament de Salut i la Universitat Rovira i Virgili van habilitar durant cinc dies de setembre als tres campus de Tarragona i Reus. L’objectiu era fomentar la vacunació especialment dels estudiants i del personal de la Universitat perquè estiguin immunitzats amb la pauta completa, de manera que la tornada presencial a les aules i als llocs de treball sigui el més segura possible. La vacunació sense cita als campus també es va obrir a les persones que no pertanyen a la Comunitat URV per reduir les possibles barreres d’accés i de temps.

Més concretament, a Tarragona es van administrar 267 dosis, el 72,32% de les quals eren primeres dosis. El campus Catalunya va ser el que va rebre més persones que no pertanyien a la comunitat universitària, el 66%, mentre que al campus Sescelades, el 62,5% de persones vacunades eren estudiants i personal de la Universitat.

Al campus Bellissens, a Reus, s’hi van administrar 47 dosis. Més del 90% de les persones que van acudir-hi van rebre la primera dosi, i també la majoria pertanyien al col·lectiu de la Universitat.

Totes les persones que han rebut la primera dosi als campus de la URV rebran un SMS al mòbil amb la cita per a la segona dosi. A més a més, continuen oberts els punts de vacunació a diferents municipis de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, tant amb cita prèvia com amb horaris de vacunació oportunista; es poden consultar al Canal Salut de la Generalitat.

“Jo em vacuno per la salut de tothom”

A través d’un vídeo, els rectors i la rectora de les universitats públiques catalanes fan una crida a la comunitat universitària (estudiantat, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis) per conscienciar sobre la importància de la vacunació massiva amb l’eslògan “Jo em vacuno per la salut de tothom”.

La campanya pretén fomentar la vacunació dins dels centres i campus catalans i se suma a les iniciatives que les universitats ja han impulsat per seguir ajustant-se al nou context general produït per la COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email