15/05/2024

La URV fa un pas més per assolir el 80% de la docència en català

S’ha aprovat el Pla d’increment de la docència en català i la Guia sobre la llengua de docència

Classe a la seu Baix Penedès de la URV.
Classe a la seu Baix Penedès de la URV.

El Consell de Direcció de la URV ha aprovat el Pla d’increment de la docència en català (PIDOC-URV), que entre altres actuacions preveu assolir el 80% de la docència en català tant als graus universitaris com als màsters habilitadors, i incrementar l’ús de la llengua pròpia a la resta de màsters que no s’ofereixin íntegrament en castellà o anglès.

Una de les actuacions del PIDOC-URV que es presenta avui és la Guia sobre la llengua de docència a la URV. Aquesta eina vol informar el PDI sobre la política lingüística en l’àmbit de la docència i donar recomanacions per gestionar adequadament els principis de transparència i seguretat lingüístiques. El recurs està acompanyat de breus vídeos explicatius i d’infografies que en resumeixen el contingut.

El PIDOC-URV, que desenvolupa una de les accions previstes al Pla de política lingüística de la URV, segueix la pauta facilitada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, a través de la Guia per a l’elaboració dels PIDOC, aprovada en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Tant el PIDOC-URV com la Guia sobre la llengua de docència a la URV han estat elaborats per la Comissió de Política Lingüística de la URV, en el cas de la Guia amb un ajut Interlingua de la Generalitat de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*