06/10/2014

Antoni Castro, nou degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Antoni Castro és el nou degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Va ser escollit el dia 9 de setembre per la junta de centre, amb 25 vots a favor i 5 en blanc. Antoni Castro, que ha estat degà en funcions en els últims mesos, substitueix a Montserrat Giralt en aquesta responsabilitat.

Van assistir a la sessió 30 membres, del total de 51 membres que formen la junta de centre. El professor Antoni Castro és del Departament de Medicina i Cirurgia i cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan (HUSJR) de Reus.

Ja exercia de degà en funcions des que l’exdegana Montserrat Giralt va entrar a formar part del Consell de Direcció de la URV, al final del curs passat. Ha estat vicedegà durant els últims vuit anys i ara inicia un mandat com a degà de quatre anys.

Al costat del nou degà formen la junta de centre de la Facultat Joaquín Escribano, com a vicedegà, i Josep Ribalta, com a secretari; i els responsables d’ensenyament Fàtima Sabench (Medicina), Iris Miralles (Fisioteràpia) i Nutrició Humana i Dietètica (Jordi Salas).

Antoni Castro Salomó (Riudoms, 1962) és doctor en Medicina i Cirurgia per la UAB i especialista en Medicina Interna. És professor titular d’universitat des de l’any 2001. Ha ocupat altres càrrecs acadèmics, com secretari del Departament de Medicina i Cirurgia i responsable de l’ensenyament de Medicina. És expert en metodologia docent en ciències de la salut, i ha introduit instruments docents i avaluatius que fan de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut pionera en aquests aspectes a l’Estat espanyol.

En l’àmbit assistencial, després de la seva etapa a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, des del 1993 és metge de l’HUSJR. Va treballar inicialment a la Unitat de cures intensives i posteriorment al servei de Medicina Interna. Des de l’any 2008 és director d’aquest servei a l’Hospital, període en el qual s’han creat les unitats de control de la infecció i la unitat de Malalties autoimmunes sistèmiques, que es sumen a les ja existents; i s’han consolidat nous escenaris d’atenció com l’hospital de dia de Medicina interna, la unitat de diagnòstic ràpid, i consultoria a través de mitjans telemàtics. Ha estat responsable de la formació d’especialistes MIR de Medicina Interna del centre durant dotze anys.

Dirigeix un grup de recerca reconegut per la Generalitat de Catalunya (AGAUR) en l’àmbit de les infeccions relacionades amb el sistema sanitari i de les Malalties autoimmunes sistèmiques, en especial el Lupus Eritematós Sistèmic. En aquests camps ha realitzat publicacions i comunicacions i ha col·laborat amb altres grups, institucions i societats científiques. Ha rebut diversos premis tan en el camp de la docència com en el de la recerca.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*